Το Mazda 2 και υβριδικό

Το Mazda 2 και υβριδικό

Το νέας γενιάς Mazda 2 θα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, ακολουθώντας πιστά το αντίστοιχης τεχνολογίας Toyota Yaris.

211206104459_Toyota-yaris-mazda-2-hybrid-2

Η συνεργασία ανάμεσα στην εταιρεία από την Χιροσίμα και την Toyota απέφερε καρπούς με πιο πρόσφατο δημιούργημα το πλήρως υβριδικό Mazda 2.

Η τελευταία, μάλιστα, είναι και αυτή που αναλαμβάνει εξολοκλήρου την κατασκευή της νέας έκδοσης του supermini, που ουσιαστικά συνιστά ένα Toyota Yaris με λογότυπα της Mazda.

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το εμπρός καπό θα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1,5 λίτρων που θα αποδίδει 91 PS και θα πλαισιώνεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 116 ίππους, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου e-CVT.


Περί επιδόσεων, να αναφέρουμε ότι για το υβριδικό Yaris, η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,7 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα. Κάτι ανάλογο αναμένουμε και για το Mazda 2.

Μεγάλο προσόν, φυσικά, του νέου υβριδικού Mazda 2 θα είναι η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 που θα περιορίζονται σε 93 γρ./χλμ., απαλλάσσοντας τον χρήστη από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο μοντέλα φέρουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση, με ειδοποιό διαφορά την παρουσία του εμβλήματος της Mazda. Το «δίδυμο» αδελφάκι του Toyota Yaris Hybrid αναμένεται στην αγορά την Άνοιξη του 2022.

Αφετηρία της συνεργασίας των δύο Ιαπώνων κατασκευαστών ήταν το 2015, και έκτοτε εργάζονται από κοινού πάνω σε μια πληθώρα πεδίων, μεταξύ των οποίων η εξέλιξη προηγμένων τεχνολογιών και η κατασκευή ενός κοινού εργοστασίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης