Τι είναι το Nobe 500;

Τι είναι το Nobe 500;

Tο μικρό Nobe 500 είναι ένα χαριτωμένο εξελιγμένο ηλεκτρικό pick-up με προέλευση την Εσθονία.

NOBE-500-1

Η Nobe έχει ήδη δώσε τα διαπιστευτήριά της με ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο πίσω στο 2018 με την ονομασία Nobe 100 και ένα πολύ ιδιαίτερο ρετρό αμάξωμα γεμάτο αναφορές στο παρελθόν.

Και τώρα ο μικρός κατασκευαστής από την Εσθονία επιστρέφει με ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο mini pick-up, το οποίο μοιάζει σαν καρτ-ποστάλ από τις happy days και πιο αγνές εποχές της αυτοκίνησης.

To αρχικό τρίκυκλο είχε κάνει ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση με το αμάξωμα σχήμα σταγόνας και το σχήμα που παρέπεμπε σε αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1950. Η μετεξέλιξή του σε τετράτροχο pick-up ήταν η αυτονόητη εξέλιξη, πολύ δε περισσότερο όταν η εταιρία βρήκε συνεργάτες, κυρίως στην Μεγάλη Βρετανία, για να προωθήσει τα προϊόντα της.



Το Nobe 500 είναι ένα μικρό φορτηγάκι με καθαρά ηλεκτρική κίνηση και ρετρό σχεδιασμό. Θυμίζει τα Ford F της δεκαετίας του 1950, έστω και σε αρκετά μικρότερες διαστάσεις.

Οι αναφορές σε εκείνη την εποχή είναι έντονες, όπως τα μεγάλα τονισμένα φτερά, το πολύ χρώμιο που χρησιμοποιείται στην μάσκα, το φουσκωμένο καπό, τα λάστιχα με λευκά πλαϊνά και πολλά ακόμα.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή σχεδιαστική ιδέα χωρίς όμως να υπάρχουν κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά ή δυνατότητες για το φορτίο που θα μπορεί να κουβαλήσει. Όμως αν και όποτε βγει στην  σίγουρα θα έχει το κοινό του και πάντως θα κάνει πολύ πιο όμορφες και χαριτωμένες τις αστικές μεταφορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης