Mε 1.048 ίππους το hypercar της Naran Automotive

Mε 1.048 ίππους το hypercar της Naran Automotive

Την είσοδο της στην ελίτ των κατασκευαστών υπερυψηλών επιδόσεων κάνει η νεοσύστατη Naran Automotive με το ομώνυμο hypercar των 1.048 ίππων

Naran_Automotive_Naran
Η Naran Automotive είναι η νεοσύστατη εταιρία του ινδού πολύεκατομμυριούχου Ahmeer Naran που φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μικρών κατασκευαστών αυτοκινήτων υπερυψηλών επiδόσεων περιορισμένης παραγωγής. Το ομώνυμο με την εταιρία Naran είναι το πρώτο hypercar που παρουσιάζει με την προοπτική να κατασκευαστούν 49 αντίτυπα. Σε αντίθεση με το πρότυπο της κατηγορίας το Naran θα έχει τον κινητήρα εμπρός και όχι στο κέντρο ενώ η μετάδοση θα γίνεται μόνιμα και στους τέσσερις τροχούς με δυνατότητα απεμπλοκής του εμπρός άξονα. Ο κινητήρας θα είναι ένας twin-turbo V8 5.0 λίτρων που έχει εξελιχθεί από την γερμανική Racing Dynamics και ο οποίος θα αποδίδει 1.048 ίππους και 105,6 χλγμ. ροπής. Αντίστοιχα εντυπωσιακά με τα νούμερα της απόδοσης θα είναι και αυτά των επιδόσεων καθώς το Naran θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5’’ και στα 160 χλμ./ώρα σε 4,5’’ ενώ η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 370 χλμ./ώρα.
Το Naran θα συνοδεύεται από τις κατάλληλες για το ύφος του προδιαγραφές καθώς θα έχει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, αμορτισέρ της Ohlins, ανθρακονημάτινες ζάντες 22’’ καθώς και κεραμικά φρένα.

Το συνολικό βάρος θα είναι κάτω από τα 1.500 κιλά καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως η αεροδυναμική διαμόρφωση θα προσφέρει κάθετη δύναμη της τάξης των 1.377 κιλών. Το κόστος του Naran υπολογίζεται κοντά στο ένα εκατομμύριο λίρες, τιμή αρκετά υψηλή για κάτι από μια εταιρία χωρίς προηγούμενη παράδοση. Πάντως θα σημειώσουμε πως βασικό ρόλο σε αυτή έχει ο μηχανικός και πρώην στέλεχος της Jaguar Land Rover, Steve Pegg καθώς και ο σχεδιαστής Jowyn Wong ο οποίος έχει γίνει γνωστός από το Apollo IE.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης