Αυγά μάτια με chips πατάτας στο πι και φι
Αυγά μάτια με chips πατάτας στο πι και φι
Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips.
Βήμα 1
Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.
Δείτε όλα τα βήματα και τη διαδικασία της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Τσιπς πατάτας: Πλένουμε την πατάτα πολύ καλά, την κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο (ή το πίλερ ή τον τρίφτη για λάχανο) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 10΄. Τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε 300 ml σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τσιπς σε 2 δόσεις για περίπου 1΄ ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρυκεύουμε με αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα αυγά.
Δείτε όλα τα βήματα και τη διαδικασία της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα