Ελληνικά μυρωδικά: Τα απαραίτητα υλικά της ελληνικής κουζίνας 

Ελληνικά μυρωδικά: Τα απαραίτητα υλικά της ελληνικής κουζίνας 

Αλήθεια, τι θα ήταν η ελληνική κουζίνα μας χωρίς τα ολόφρεσκα μυρωδικά της;

myrwdika
Τι θα ήταν η χωριάτικη σαλάτα χωρίς ρίγανη, η σάλτσα ντομάτας χωρίς βασιλικό και το αρνάκι χωρίς δεντρολίβανο; Κεφτεδάκια χωρίς δυόσμο γίνονται; Αλήθεια, τι θα ήταν η ελληνική κουζίνα μας χωρίς τα ολόφρεσκα μυρωδικά της;

Mια μεγάλη παρέα φυτών που δίνουν ταυτότητα στην ελληνική κουζίνα, χαρίζοντάς της κύρος και δίνοντας τόνο και πυγμή. Τα πιο πολλά ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή μάλλον στη δυναστεία των Lamiaceae και συγκεντρώνουν κοινά χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Όλα τους αγαπούν τον ήλιο και τη ζέστη, περιέχουν αιθέρια έλαια που τους προσδίδουν έντονα αρώματα και διαθέτουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Μεγαλώνουν σε πόες, φρύγανα ή θάμνους, και τα περισσότερα ευδοκιμούν σε ξερά, πετρώδη εδάφη από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και από το Αιγαίο ως το Ιόνιο. Αυτά είναι τα ελληνικά μυρωδικά!

Βασιλικός
Θεωρείται ο βασιλιάς των μυρωδικών στην Ελλάδα, ενώ είναι best seller στην κορυφή της λίστας των πιο περιζήτητων αρωματικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης