Και κάπως έτσι καταλήξαμε στο “μη ποδόσφαιρο”
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Και κάπως έτσι καταλήξαμε στο “μη ποδόσφαιρο”

Έχει χαθεί η μπάλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και στην πορεία απαξιώνεται ως προϊόν. Στο πέρασμά του συμπαρασύρει και άλλα αθλήματα, δημοφιλή, τα οποία χαρακτηρίζονται ακόμη ερασιτεχνικά αν και οι αθλητές τους πληρώνονται πολύ καλά και βρίσκονται κάτω από τον ομπρέλα της εκάστοτε ΠΑΕ που τα καλλιεργεί και τα συντηρεί. Δεν υπάρχουν έσοδα και λόγω της υγειονομικής κρίσης που εξελίσσεται σε οικονομική και ανθρωπιστική

Μέσα στην τεράστια κρίση της πανδημίας αντί να ενωθούν όλοι για να προστατεύσουν το προϊόν τους επιλέγουν τα χαρακώματα. Να ξέρουν ότι εκτός από μία μερίδα παθιασμένων φιλάθλων για τους οποίους η ομάδα είναι... κάτι περισσότερο από ένα club, ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος γυρίζει την πλάτη.

Μέσα σε μία καθημερινότητα γεμάτη ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον, με τα οικονομικά προβλήματα σε κάθε σπίτι να διογκώνονται, το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπορ είναι μία διέξοδος. Κοινότυπο αλλά αληθέστατο. Ακόμη και στην κατοχή παίζανε μπάλα δημιουργώντας ένα '”ζωτικό ψεύδος”.

Κανείς δεν έχει την διάθεση και την αντοχή να ασχοληθεί με έξω ποδοσφαιρικά προβλήματα και τις κόντρες των παραγόντων που καταλήγουν στο “μη ποδόσφαιρο”.

Με πόση προσμονή περίμεναν οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτως ομάδας, τον τελικό κυπέλλου ο οποίος πέρασε από χίλια κύματα για να οριστεί ξανά στις 30 Αυγούστου,παραμονές των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδος και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αν ξεκινήσει και αυτό με τον νέο κύμα κορωνοϊού που ήδη πλήττει πολλές χώρες ευρωπαϊκές και μη.

Κανείς δεν σκέφτεται όχι μόνο τους φιλάθλους αλλά και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές.

Στο κάτω κάτω της γραφής εμείς θέλουμε να απολαύσουμε μπαλίτσα, έστω και σε μικρές δόσεις, και όχι να παρακολουθούμε τον ανταγωνισμό για το ποιος την έχει πιο μεγάλη, την επιρροή.

Ειδικά σε τέτοιες πρωτόγνωρες εποχές που δεν υπάρχει πλέον η κανονικότητα στη ζωή μας και κανείς δεν γνωρίζει όχι μόνο πότε και αν θα δούμε ποδόσφαιρο σε προγραμματισμένο χρόνο αλλά και και το πως θα είναι οι ζωές μας από το φθινόπωρο.

ΥΓ: Ανταγωνιστικά τα ξένα μεγάλα πρωταθλήματα μας λένε. Αμέ...... 9ος σερί τίτλος για τη Γιούβε στην Ιταλία, 8ος σερί, για τη Μπάγερν στη Γερμανία, μόνιμη πρωταθλήτρια και η Παρί στη Γαλλία, ολιγοπώλιο στην Ισπανία με Ρεάλ-Μπάρτσα. Στην Αγγλία ολιγοπώλιο και εκεί με City και Λίβερπουλ να έχουν επιδοθεί ειδικά τα δύο τελευταία σε μία εξοντωτική κούρσα εξοπλιστικού ανταγωνισμού. Τουλάχιστον στο Νησί οι ελέγχοντες το ολιγοπώλιο αλλάζουν κατά καιρούς. Υπάρχει μία ιδιόμορφη ποδοσφαιρική ποικιλία.

ΥΓ2: Έγραψα για μπάλα για να... προλάβω, γιατί έχω την αίσθηση ότι θα αποχαιρετήσουμε πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ