Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Σγουρός και οι μέλισσες

Μαριάννα Τζάννε

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Σγουρός και οι μέλισσες

Είναι να απορεί κανείς πως ενώ η Περιφέρεια Αττικής ξοδεύει ένα σκασμό εκατομμύρια για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μεγάλων αθλητικών σωματείων, τα πάρκα της, οι λιγοστοί  πνεύμονες περιπάτου και ψυχαγωγίας των Αθηναίων ρημάζουν.

Οι ελλείψεις εμφανείς παντού: ξεχαρβαλωμένες κούνιες, που γίνονται κίνδυνος- θάνατος για ανυποψίαστους γονείς και παιδιά, σκουριασμένες παιδικές χαρές, εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, έλλειψη φωτισμού και φύλαξης, παραβατικές συμπεριφορές από κάθε λογής περιθωριακές ομάδες. Άλσος Βείκου, Αττικό Άλσος Πεδίου του Άρεως, Πάρκο Αντώνη Τρίτση. Τέσσερις  πραγματικές οάσεις στην καρδιά της τσιμεντένιας πόλης που με φωτεινή εξαίρεση το Αττικό Άλσος που αναβαθμίστηκε επί Υπερνομαρχίας Μπέη και διατηρεί ένα αξιοπρεπή χαρακτήρα, εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων σε συντήρηση. Και όμως, με περισσή υπερηφάνεια χθες η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την διάθεση πόρων για την ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας (8,6 εκ ευρώ παρακαλώ) προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 Επιπλέον 20 εκ ευρώ έχει υποσχεθεί να …μεταγγίσει στην ΑΕΚ για το γήπεδο της Αγίας Σοφίας στην Νέα Φιλαδέλφεια! Είναι λυπηρό φαινόμενο σε μια χώρα που την τελευταία τετραετία βαρυγκωμά από το δημοσιονομικό κατήφορο, η πολιτεία προκλητικά να στερεί πολύτιμα κονδύλια κοινωνικής πολιτικής και προσφοράς για να υπηρετήσει συμφέροντα πανίσχυρων επιχειρηματικών συμφερόντων. Με τα 29 εκ. ευρώ που ρίχνει ως «μέγας χορηγός» η Περιφέρεια στην Α’ Εθνική, θα μπορούσε να εξωραϊστεί η εικόνα πρασίνου όλης της Αθήνας και να φτιαχτούν άλλοι δύο… Υμηττοί, δεκάδες πάρκα και πόλοι αναψυχής. Τις προηγούμενες μέρες ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης επανέφερε μια παλιά πρότασή του για ανάληψη της συντήρησης από το δήμο του Πεδίου του Άρεως. Όμως βασική προϋπόθεση ειναι να εξερευνούν οι αναγκαίοι πόροι. Πράγμα, μάλλον αδύνατο καθώς τα λεφτά φαγώθηκαν από λογής κορμοράνους μιντιάρχες και άλλους παράγοντες της επιχειρηματικής και αθλητικής ζωής. Με τις μέλισσες ποιος να βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ