Μη γίνεις Μπογδάνος
thanasoulas_dionisis

Διονύσης Θανάσουλας

Μη γίνεις Μπογδάνος

Κατά τον αρχαίο ποιητή Μένανδρο «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», πόσο μάλλον το τρις στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της περίφημης λίστας των νηπίων που δημοσιοποίησε προ ημερών ο βουλευτής.

Η εκ των υστέρων συγνώμμη του δεν έπεισε πλεόν κανένα σοβαρά σκεπτόμενο άνθρωπο επειδή το τελευταίο του ατόπημα ήρθε να μας θυμίσει, ότι ο κύριος Μπογδάνος έχει κάνει ξανά στο παρελθόν δύο τουλάχιστον χοντράδες, ευτυχώς όχι με ονόματα ανήλικων νηπίων.

Προσωπικά τον θυμάμαι όπως και όλη η Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2019 όταν «χτύπησε» στο αγαπημένο του Twitter απαντώντας σε ένα τύπο που «φώναζε» ότι ήταν «Χρυσή Αυγή» από μίλια.

Ο συγκεκριμένος που λεγόταν Greg tsant lee και η φωτό στο προφίλ του είχε την ελληνική σημαία με το σήμα του ναζιστικού μορφώματος στο οποίο ηγείτο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έγραψε για την ΕΡΤ: «Αυτά περιμένουμε τέσσερα χρόνια. Ένα τανκς από έξω και να γυρίσουμε την σκηνή Ηλία ρίχτο....».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος του απάντησε: «Ψηφίστε σωστά και τό' χουμε!» προκαλώντας έναν χαμό, ίσως επειδή κρυφά μέσα του αρέσκεται στο να προκαλεί.

Μετά ζήτησε συγνώμη δημόσια για την χοντράδα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος και μια σκληρή ανακοίνωση της τότε εκπροσώπου τύπου του, Μαρίας Σπυράκη.
Η τελευταία χαρακτήρισε ξένες τέτοιες συμπεριφορές προς τη Νέα Δημοκρατία και είπε ότι ο δημοσιογράφος δεν θα ήταν υποψήφιος στις εκλογές.

Κλείσιμο
Ο χρόνος την διέψευσε και στα δύο, ειδικά στις ξένες συμπεριφορές.

Ο Μπογδάνος εξελέγη βουλευτής στην Α' Αθηνών και τον Ιούλιο του 2020 έδωσε το παρόν-δεν μετέβησαν απο κοινού-σε κοινή αντιμεταναστευτική συγκέντρωση με τον Ηλία Κασιδιάρη, στην πλατεία Βικτωρίας.
Κατευθύνθηκαν πάντως μαζί προς τους κατοίκους για να συνομιλήσουν μαζί τους και λίγο αργότερα χτύπησε ξανά στο Twitter γράφοντας: «δεν επιτρέπεται να βαφτίζονται οι ανήσυχοι πολίτες φασίστες, ούτε οι φασίστες να υποδύονται τους φιλήσυχους πολίτες».

Όταν λίγους μήνες μετά η «Ελληνοφρένεια» τον «στόλιζε» συχνότατα, πήρε τηλέφωνο τον ιδιοτήτη του σταθμού για να παραπονεθεί και βρέθηκε με εκπομπή όπως έγραψε ο ίδιος, σε ένα μέσο που πάντα το είχε.
Αυτό που δεν έχει ο νεόκοπος βουλευτής ενίοτε, είναι το μέτρο σε αυτά που αναρτά στα social media.

Προσωπικά θεωρώ ότι η προ ημερών ανάρτηση του με τα ονόματα των νηπίων ξεπέρασε τα εσκαμμένα, γιατί έδειξε για άλλη μια φορά ότι ο Μπογδάνος δεν αλλάζει. Απλά ζητάει συγνώμη εκ των υστέρων.
Κι επειδή από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, αυτή την φορά δεν «μάσησε» κανείς τον σανό που πήγε να μας ταϊσει.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρότατες όμως το αυτί του δεν ίδρωσε, ενώ η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν, ειδικά για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της, η ενδεδειγμένη.

Δεν δέχομαι την εκ των υστέρων συγνώμη του, ούτε τις ανοησίες περί λάθους για την λίστα που ανέβασε το Mea Culpa που αυτός ίδρυσε, αλλά πλέον δεν του ανήκει όπως μας ενημέρωσε για πολλοστή φορά.
Ο Μπογδάνος κινείται πλέον κατά την προσωπική μου άποψη-πιστέψτε με δεν είμαι ο μόνος-σε γραμμές εκτός κόμματος που φλερτάρουν επικίνδυνα με την άκρα δεξιά και τα «ορφανά» ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής.

Συζήτησα το θέμα της λίστας Μπογδάνου με πάρα πολλούς φίλους από όλους τους χώρους και το τελικό συμπέρασμα ήταν τρεις λέξεις: «Μη γίνεις Μπογδάνος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ