Ένα Pirelli για κάθε... ανάγκη

Εδώ και περισσότερα από 140 χρόνια η εταιρεία ελαστικών Pirelli σχεδιάζει και παράγει καινοτόμα προϊόντα, που εστιάζουν σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ποιότητα και η τεχνολογία αιχμής.

Ένα Pirelli για κάθε... ανάγκη
Η ιταλική μάρκα διαθέτει ελαστικά για τους περισσότερους τύπους οχημάτων ενώ ως ο αποκλειστικός προμηθευτής του κορυφαίου πρωταθλήματος αγώνων, της Formula 1, μεταφέρει την τεχνογνωσία της και στα ελαστικά δρόμου. Σημαντικός αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Ferrari, Maserati, Lamborghini, Jaguar, Porsche, BMW, Mercedes, Audi, Volvo, VW, κ.α εμπιστεύονται τα ελαστικά Pirelli για την πρώτη τοποθέτηση στα μοντέλα τους, καθώς πληρούν τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές τους.

Ας δούμε αναλυτικά τις «οικογένειες» των ελαστικών της μάρκας:

Η οικογένεια Cinturato, είναι σχεδιασμένη για επιβατικά οχήματα και εστιάζει στη παροχή εξαιρετικού κρατήματος σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο, οδηγική άνεση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα ελαστικά Cinturato είναι κατάλληλα για χρήση στην πόλη καθώς και σε μεγάλα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Διατίθενται σε διαστάσεις ζάντας, από 13 και 1 ιντσών.
Η οικογένεια απαρτίζεται από τα:

CINTURATO™ P1™ Verde – αποτελεί το high-tech «πράσινο» ελαστικό που προορίζεται για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, εγγυάται επιδόσεις σε όλες τις οδικές επιφάνειες και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Κλείσιμο
CINTURATO™ P7™ – το πρώτο eco ελαστικό υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα μεσαίας και υψηλής ιπποδύναμης. Το Cinturato P7 κατασκευασμένο αποκλειστικά από υλικά χωρίς αρωματικά έλαια, διασφαλίζει μία συνολική μείωση κατανάλωσης μέχρι 4%, και 30% λιγότερο θόρυβο.

CINTURATO™ P7™ Blue – Βασισμένο στην εμπειρία από τη Formula 1, υιοθετεί τις ίδιες διαδικασίες έρευνας και μοντελοποίησης με την αντίστοιχη αγωνιστική εκδοχή του. Το νέο ελαστικό σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με τη βοήθεια προηγμένων προσομοιώσεων με μαθηματικά μοντέλα, που επέτρεψαν στους μηχανικούς της Pirelli να αξιολογήσουν τις επιδόσεις και την αντίδρασή του σε μεγάλο εύρος συνθηκών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατάταξη ΑΑ που έλαβε σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικού.

Η οικογένεια PZero, απαντά στις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού που λατρεύει τις υψηλές ταχύτητες και την σπορ οδήγηση.

Αποτελείται από ελαστικά UHP (ULTRA HIGH PERFORMANCE), κατάλληλα για μοντέλα από τα πιο διάσημα και ισχυρά GT μέχρι αυτοκίνητα πόλης υψηλών επιδόσεων.



P ZERO™- το υπέρ-υψηλών επιδόσεων ελαστικό που δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε και επιλέχθηκε για πρώτη τοποθέτηση από κατασκευαστές κορυφαίων σούπερ σπορ και υψηλής ιπποδύναμης οχημάτων, γεγονός που δεν είναι τυχαίο αφού προήλθε από την εμπειρία που έχει αποκομίσει η μάρκα από την πολυετή παρουσία της στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

P ZERO™ SILVER – Σχεδιασμένο για οδηγούς που απολαμβάνουν τις επιδόσεις και διανύουν πολλά χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητά τους, προσφέροντας μεγαλύτερη αντοχή λόγω χρήσης υλικών πολλαπλών γομών.

P ZERO ROSSO™ – Κατάλληλο για μεσαίας μέχρι υψηλής ιπποδύναμης αυτοκίνητα, βελτιώνει τα χαρακτηριστικά τους ενώ παράλληλα διασφαλίζει βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνεσης και επιδόσεων, σε βρεγμένους και στεγνούς δρόμους.

P ZERO NERO™- Ιδανικό ελαστικό για ελαφριές ή και εκτεταμένες μετατροπές, πληροί τις απαιτήσεις σε επίπεδο επιδόσεων αλλά και αισθητικό, προσφέροντας μία μοναδική ταυτότητα από τα μικρά αυτοκίνητα μέχρι τα ισχυρότερα πολυτελή sedan.

P ZERO™ CORSA SYSTEM – Αποτελεί την πιο προηγμένη εξέλιξη της σειράς. Με κατευθυντήρια σχεδίαση πέλματος για τοποθέτηση στον εμπρός άξονα και ασύμμετρο πέλμα για τον πίσω άξονα, το ελαστικό αυτό είναι κατάλληλο για χρήση στο δρόμο και περιστασιακή οδήγηση στην πίστα. Κατασκευάζεται από καινοτόμο μείγμα αγωνιστικής γόμας και είναι ιδανικό για τα ταχύτερα και ισχυρότερα αυτοκίνητα στον τομέα υπερυψηλών επιδόσεων.

Η οικογένεια Scorpion, είναι σχεδιασμένη για SUV οχήματα και είναι ιδανική για εντός και εκτός δρόμου χρήση, χειμώνα ή καλοκαίρι, βροχή ή χιόνι. Από τις μεγάλες ευθείες στον αυτοκινητόδρομο, μέχρι τις σκληρότερες συνθήκες εκτός δρόμου, η σειρά Scorpion περιλαμβάνει διαφορετικά σχέδια, κατάλληλα για κάθε εφαρμογή.

SCORPION™ ΑTR – Ελαστικό παντός εδάφους για χρήση σε όλες τις επιφάνειες: ευπροσάρμοστο σε όλες τις καταστάσεις με άριστες ικανότητες εκτός δρόμου.

SCORPION™ STR – Προορίζεται για σύγχρονα SUV: Συνδυάζει άριστα τη χρήση στο δρόμο και σε μέτριες συνθήκες off-road . Ασφάλεια όλο το χρόνο με αυξημένη οδηγική άνεση, χαμηλά επίπεδα θορύβων και υψηλή χιλιομετρική απόδοση.

SCORPION™ ZERO – Υψηλές επιδόσεις στο δρόμο με βέλτιστη ασφάλεια σε συνθήκες εκτός δρόμου (off-road), ενώ διαθέτει καλή πρόσφυση και ελκτική πρόσφυση στο χώμα και στο χορτάρι / τη λάσπη.

SCORPION VERDE™- Πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας αποτελεί το πρώτο υψηλών επιδόσεων “green” (‘πράσινο’) ελαστικό, που εξελίχθηκε ειδικά για SUV και μοντέλα crossover. Το Scorpion Verde εγγυάται ασφάλεια σε όλες τις οδικές συνθήκες, άνεση, αθόρυβη λειτουργία, οικονομία καυσίμου και παράλληλα προστασία του περιβάλλοντος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης