Βασίλης Ζούλιας: Το στυλ είναι πιο σημαντικό από την ομορφιά

Βασίλης Ζούλιας: Το στυλ είναι πιο σημαντικό από την ομορφιά

O γνωστός σχεδιαστής μόδας μιλάει για το στυλ των Ελληνίδων σήμερα και υποστηρίζει ότι «όλες θέλουν να μοιάζουν μεταξύ τους» - Εξηγεί τι χρειάζεται για να είναι μια εμφάνιση κομψή 

Βασίλης Ζούλιας: Το στυλ είναι πιο σημαντικό από την ομορφιά
Το στυλ, έλεγε η Μέριλιν, δεν είναι απαραίτητα ένα ελιτίστικο προνόμιο. Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να διαθέτει υπέρογκα ποσά και να ξοδεύει αλόγιστα χρήματα για να διέπεται από εκλεπτυσμένη αισθητική και να χαρακτηρίζεται όμορφη. Το στυλ αφορά στη μοναδικότητα μιας γυναίκας, στη θηλυκότητά της και κυρίως στην αυθεντικότητά της σε σχέση με τη φροντίδα της αυτοεικόνας της. 

Βέβαια, πολλές νέες σήμερα πέφτουν στην παγίδα της αφόρητης ομοιομορφίας που επιβάλλουν περιοδικά μόδας και fashion bloggers στην προσπάθειά τους να παρουσιάσουν τις επιταγές της μόδας όπως προέρχονται από τις διεθνείς πασαρέλες. Όμως πώς μπορεί να επιτευχθεί έτσι η ισορροπία ανάμεσα στην επιθυμία και τα στοιχεία της προσωπικότητας; Πώς μπορούν οι σύγχρονες γυναίκες να διατηρήσουν αληθινή την εκφραστικότητα τους χωρίς παρολ’ αυτά να απαξιώνεται η τέχνη της μόδας; 

Για τον Βασίλη Ζούλια, έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σχεδιαστές μόδας που προάγει τη γυναικεία αισθητική μέσα από τα σύμβολα προηγούμενων δεκαετιών το «κλειδί» στο γυναικείο στυλ είναι η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση. «Η έντονη προσωπικότητα, είναι ο μόνος παράγοντας που θα αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα μιας γυναίκας» εξηγεί επικαλούμενος τον εκρηκτικό χαρακτήρα της Μελίνας Μερκούρη για την οποία αναφέρει: «Ποτέ δεν μας ένοιαζε τι φορούσε». 

Κλείσιμο

Ο Βασίλης Ζούλιας με τα μοντέλα του μετά από επίδειξη μόδας


Ωστόσο αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν χαρακτηρίζουν την πλειονότητα των σύγχρονων Ελληνίδων, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο σχεδιαστής που εμπνέεται από έντονες προσωπικότητες της δεκαετίας του 50 και του 60 όπως η Audrey Hepburn και η Ζωή Λάσκαρη, οι Ελληνίδες σήμερα φοβούνται. «Φοβούνται να ανακαλύψουν την πηγαία τους αισθητική. Θέλουν να μοιάζουν όλες μεταξύ τους» ενώ στην πραγματικότητα κρύβουν έναν άσσο στο μανίκι: «Τη μεσογειακή ομορφιά τους που τις κάνει να ξεχωρίζουν από όλες τις υπόλοιπες γυναίκες του πλανήτη».

Εύλογα προκαλείται η απορία: Κατά πόσο επηρεάζονται από τα social media και τα fashion blogs που αριθμούν εκατομμύρια ακόλουθους κάνοντας σαφή την παγκόσμια επιδράστικότητα τους; Ο Βασίλης Ζούλιας απαντά λακωνικά: «Οι νέες τάσεις επηρεάζουν κυρίως τις γυναίκες-fashion victims». Εκείνες δηλαδή που μιμούνται αδέξια ό,τι βλέπουμε στα εισαγόμενα περιοδικά χωρίς κανένα φίλτρο και προκειμένου αυτή η κατάσταση να περιοριστεί ο ίδιος συμβουλεύει: «Μην ακολουθείτε με μανία τη μόδα. Με αυτό τον τρόπο θα είστε μονίμως ντεμοντέ. Η μόδα αλλάζει, το στυλ όμως χαρακτηρίζει πάντα μια γυναίκα και είναι το μόνο που διαρκεί στο χρόνο». 

Αν ο ίδιος μπορούσε να ντύσει μια γυναίκα του παρελθόντος ποια θα ήταν αυτή; «Την Τζάκι Κέννεντι». Και από τη σύγχρονη εποχή μας; «Την Κέιτ Μπλάνσετ». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης