Η Μικρή Ολλανδέζα: Η Δανάη Γεωργαντά είναι μια επιδραστική Vlogger

Η Μικρή Ολλανδέζα: Η Δανάη Γεωργαντά είναι μια επιδραστική Vlogger

To κορίτσι που ξεκίνησε από το Next Top Model, σήμερα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες YouTubers με επιτυχημένα βίντεο tutorials για χτενίσματα και μακιγιάζ 

Η Μικρή Ολλανδέζα: Η Δανάη Γεωργαντά είναι μια επιδραστική Vlogger
Η Δανάη Γεωργαντά είναι vlogger. Στην εφορία δηλώνει ότι το επάγγελμα της είναι “υπηρεσίες διαφήμισης”. Η Δανάη Γεωργαντά έκανε την πρώτη εμφάνιση στα μίντια ως διαγωνιζόμενη στο Next Top Model, με άλλο μαλλί. Εξαιτίας ενός τυχαίου tutorial για ένα χτένισμα στο YouTube αποφάσισε να γίνει vlogger και σήμερα κάνει καμπάνιες για την Nike μαζί με την Ελένη Φουρείρα και ταξιδεύει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης με την Maybelline. 

“Είμαι 26 ετών. Σε λίγο θα γίνω 27. Τι είναι vlogger;Κάνω βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολούμαι με αυτό. Πλέον δημιουργώ περιεχόμενο για εταιρείες. Μαζί με το αγόρι μου, τον Δημήτρη Σαραντόπουλο το ξεκινήσαμε. Είναι και σκηνοθέτης, κάνει το μοντάζ, κάνει τον ήχο, τα φώτα. Ό, τι μπορείς να φανταστείς. Ναι ήμουν στο Next Top Model. Τυχαία βρέθηκα κι εκεί. Έβλεπα ως τηλεθεάτρια το αμερικάνικο και έτσι δήλωσα συμμετοχή. Το βιντεάκι που έκανα μιλώντας για την εμπειρία μου στο Next Top Model είναι εκείνο με τα περισσότερα views. Προσπάθησα βγαίνοντας από το παιχνίδι να ψαχτώ στο χώρο του μόντελινγκ αλλά είναι ένας σκληρός και ξεκάθαρα επιφανειακός κόσμος. Μετράει μονάχα πόσο όμορφη φαίνεσαι στα μάτια του κάθε πελάτη. Δεν ήταν κάτι που μου ταίριαζε”




Κλείσιμο
Who is Who 

“Γεννήθηκα στην Ολλανδία. Μέχρι τα εννιά μου μέναμε στην Ουτρέχτη. Μετά ήρθαμε στην Ελλάδα. Στο Ναύπλιο, τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου. Στην Αθήνα ήρθα πριν από επτά χρόνια. Τα αρχικά πλάνα μου ήταν να δώσω για την Καλών Τεχνών. Αλλά το άφησα στη μέση ενώ ξεκίνησα σχέδιο. Έκανα διάφορες δουλειές και τώρα είμαι Vlogger. Επαγγελματικά. Ναι, ζω από αυτό. Πως ξεκίνησα; Ήθελα να κάνω ένα pin up χτένισμα, των 50s και έψαχνα ένα βίντεο στο YouTube κι έπεσα πάνω στο κανάλι της Cherry Dollface. Τότε κατάλαβα τι είναι το tutorial και πως λειτουργεί το vlogging. Παρακολουθούσα ένα χρόνο πριν ξεκινήσω πως λειτουργεί. Και όχι δεν το ξεκίνησα με σκοπό να γίνει το επάγγελμα μου. Ξεκίνησα με πολλά βίντεο για χτενίσματα και μακιγιάζ. Αλλά πραγματικά εκτοξεύθηκε το κανάλι όταν ξεκίνησα να δημιουργώ βίντεο που σχετίζονται με την ζωή μου, με την καθημερινότητά μου. Προσωπικά το κανάλι μου είναι το ημερολόγιο μου σε μορφή βίντεο. Δεν σχολιάζω την επικαιρότητα. Θα κάνω και σοβαρά και αστεία θέματα με σκοπό να τα δεις γυρίζοντας από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, την σχολή, την δουλειά σου. Ανάλογα με την έμπνευση που έχω. Κοιτάω τα trends του YouTube για να ενημερώνομαι. Τι προωθεί και το ίδιο το YouTube αλλά μου ζητούν βίντεο από την καθημερινότητά μου, Θέλουν να με βλέπουν να ξυπνάω, να πηγαίνω για καφέ, να βρίσκομαι σε κάποια events. Φαντάσου κάτι σαν ριάλιτι αλλά χωρίς τους τσακωμούς και τα κουτσομπολιά. Έχω 130.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι μου. Το μυστικό είναι απλό: να είσαι ο εαυτός σου. Χαλαρή. Και εντάξει, δείχνω την πιο αισιόδοξη και χαρούμενη πλευρά του εαυτού μου”



Επάγγελμα Vlogger 

“Πλέον συνεργάζομαι με διαφημιστικές και εταιρείες για να δημιουργώ συγκεκριμένο περιεχόμενο για τα προϊόντα τους. Δεν υπάρχει μια “ταρίφα”. Αναλόγως με το engagement που έχεις με το κοινό σου, αμείβεσαι. Συνεργάζομαι με την Nike και την Maybelline. Ξέρεις δεν είμαι fit, θέλω να χάσω και δύο κιλά και θέλω να δείξω με την συνεργασία με την Nike ότι η γυμναστική είναι και για αυτούς που μπορούν να ξεκινήσουν δειλά δειλά. Μπορούν εύκολα με την εφαρμογή Nike+ Training Club App της Nike. Το NTC τώρα περιλαμβάνει 100+ νέες ασκήσεις: ρουτίνες έξυπνης προπόνησης σχεδιασμένες από τους Nike Master Trainers, βασισμένες στην επιστήμη και εμπνευσμένες από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο. Στην φωτογράφηση με τη συλλογή Black & White της Nike γνώρισα και την Ελένη Φουρέιρα και ήταν φιλική, εξαιρετικά συμπαθητική και καθόλου σνομπ. Είχε τον αέρα της αναγνωρισιμότητας. Εμένα μπορεί να με σταματήσουν σε κάποιο mall κορίτσια. Αλλά το πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα για τους vlogger. Κάποιοι μετρούν περισσότερο στις διαφημιστικές από σελέμπριτι της τηλεόρασης γιατί έχουν καλύτερη σχέση με το κοινό τους. Ζουν από αυτό, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, έχουν συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες. Η Maybelline θα με στείλει στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης στο σόου του Jason Wu και της La Perla. Θα κάνω vlog πιο εκεί. Κατά καιρούς έχω κάνει συζητήσεις για την τηλεόραση αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Το δικό μου κοινό στο YouTube είναι διαφορετικό από εκείνο της τηλεόρασης. Στο μέλλον όλα είναι πιθανά.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης