Γυναίκα – Ο ρόλος της μέσα από τη μητρότητα

Γυναίκα – Ο ρόλος της μέσα από τη μητρότητα

Καθιερώθηκε η Ημέρα της Γυναίκας να εορτάζεται στις 8 Μαρτίου με αναφορές στην πολύπλευρη φύση της, στους αγώνες για τα δικαιώματά της, στους ρόλους της. . . Στην πραγματικότητα, δεν περνά ούτε μια μέρα του έτους που η γυναίκα να μην έχει την τιμητική της. Καθημερινά μια γυναίκα γιορτάζει ως μητέρα, ως σύζυγος, σύντροφος, κόρη, εγγονή, φίλη. Γιορτάζει ως εργαζόμενη, ως άτομο δημιουργικό, κοινωνικό, και τόσα άλλα. . .

Γυναίκα – Ο ρόλος της μέσα από τη μητρότητα
Η κύρια, όμως και σημαντικότερη καθημερινή γιορτή της εστιάζεται στον ρόλο της ως μητέρα.

Ένας ρόλος που την καθορίζει εφόρου ζωής ως άνθρωπο και που την ολοκληρώνει. Στη μητέρα χαρίζεται η πιο θερμή αγκαλιά, το πιο τρυφερό βλέμμα, οι πιο βαθιές εκμυστηρεύσεις, τα πιο όμορφα λουλούδια. Σ’ αυτήν η εναπόθεση της στοργής μας, των ονείρων μας. Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικός αυτός ο ρόλος για μια γυναίκα; Γιατί η μητέρα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή κάθε παιδιού; Επειδή είναι αυτή που του προσφέρει την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας και προστασίας, πολύτιμα εφόδια για την μετέπειτα ενήλικη ζωή του. 

Μια γυναίκα, από την πρώτη μέρα
που γίνεται μητέρα
Κλείσιμο
θηλάζοντας το νεογέννητο μωρό της, δεν δίνει μόνο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα. Δίνει μαζί και ένα κομμάτι από τον εαυτό της, την συναισθηματική της κατάσταση, το αίσθημα ασφάλειας, απαραίτητα για τη σωματική και ψυχονοητική ανάπτυξη του παιδιού.

Η ουσιαστική επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί είναι εκείνη που θα εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας του παιδιού και θα συμβάλει σημαντικά στην γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Επιπλέον, η ζεστή αγκαλιά της μητέρας, το άκουσμα των κτύπων της καρδιάς της, η μυρωδιά της, η άμεση οπτική και δερμική επαφή, δρουν ιδιαίτερα ευεργετικά στη ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive καθώς και η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ Α.Ε. που τις παράγει, στέλνουν θερμές ευχές και εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό και ευγνωμοσύνη  σε όλες τις Γυναίκες που υπηρετούν τον σημαντικό ρόλο της μητρότητας με τόση αφοσίωση, αγάπη και ανιδιοτέλεια!

Η σειρά βρεφικών πανών Babylino Sensitive, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η προσφορά ασφάλειας και  προστασίας, βρίσκεται δίπλα σε όσους χρειάζεται, υλοποιώντας συνεχείς υποστηρικτικές δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης με άξονα τα παιδιά. 

Ενδεικτικά οι βρεφικές πάνες Babylino Sensitive:


- Προσφέρουν κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκ τεμάχια προϊόντων  στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με αναγνωρισμένους κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.
- Κάλυψαν εξ’ ολοκλήρου την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS για το 2015 και το 2016.
- Κάλυψαν το κόστος αγοράς ενός σύγχρονου Μοnitor παρακολούθησης βιολογικών παραμέτρων για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
- Στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες που βιώνουν οικονομικές δυσκολίες, με δωρεές προϊόντων, ειδικά προνόμια μέσα από το Πρόγραμμα Στήριξης της Πολύτεκνης Οικογένειας του Babylino Club, με υποστήριξη παιδιών πολύτεκνων οικογενειών δημοτικού με σχολικά είδη, όπως επίσης και με υποτροφίες σε αριστούχα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. 
- Προσφέρουν τις βρεφικές πάνες ενός έτους σε νέες μητέρες σε ακραία φτώχεια, σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Από την πρώτη μέρα δίπλα τους».
- Προσέφεραν σε μητέρες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, 300 «κουτιά φροντίδας Babylino» με όλα τα απαραίτητα για το βρέφος για το 1ο έτος της ζωής του, σε συνεργασία με την αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης, καθώς και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Μαιευτηρίων Έλενα και Αλεξάνδρα.
- Καλύπτουν τα ετήσια έξοδα συντήρησης και όλων των αναγκών (διατροφή, ένδυση, γενικά έξοδα σπιτιού, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, μισθός μητέρας SOS, ΔΕΗ, θέρμανση, νερό, ψυχολογική -  ψυχοκοινωνική στήριξη και ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες) ενός Σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Αλλά και οι ίδιες, οι ελληνικές πάνες μωρού  Babylino Sensitive είναι ειδικά σχεδιασμένες 
να προσφέρουν όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα, αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα 
για το βρεφικό δέρμα, χάρη: 
- στην τεχνολογία Dry Matrix, ένα πλέγμα φυτικών ινών, που συγκρατεί την υγρασία σταθερή στο εσωτερικό, όποια κίνηση και αν κάνει το μωρό ή σε όποια στάση και αν βρίσκεται (όρθια, ύπτια, πλάι, μπρούμυτα) και 
- στη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών.
Έτσι, προσφέρουν ολοκληρωμένη και ασφαλή φροντίδα, όπως θα την ήθελε κάθε μητέρα για ό,τι πολυτιμότερο στον κόσμο: το μωρό της. . . 

Babylino Sensitive. Φιλική Προστασία. Ελληνική Καινοτομία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης