Μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που αγαπάει πραγματικά το περιβάλλον

Μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας που αγαπάει πραγματικά το περιβάλλον

Ο καταναλωτής των μοντέρνων καιρών θέλει να γνωρίζει όλα τα στάδια που αφορούν τις υπηρεσίες που λαμβάνει και δίνει την εμπιστοσύνη του σε επιχειρήσεις που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον και τον πλανήτη. Αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τομέα, για τον κλάδο της ενέργειας, όμως, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

shutterstock_767486674
Όταν ένας ευαισθητοποιημένος καταναλωτής θέλει να επιλέξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι μόνο αυστηρώς οικονομικά ούτε να εξαντλούνται σε υπολογισμούς μοναχά για την τιμή της κιλοβατώρας. Από την άλλη, μία εταιρεία που παράγει και προμηθεύει ενέργεια οφείλει να το κάνει με τρόπους που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και να πρωτοπορεί στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στις ζωές όλων και στις επόμενες γενιές. Η ελληνική εταιρεία Volton κάνει αυτό ακριβώς και μας δίνει απαντήσεις στο γιατί να την προτιμήσουν οι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η Volton προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στο ρεύμα, ανταποκρινόμενη πλήρως στην αυξανόμενη ανάγκη της εποχής για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για ένα πιο πράσινο και καθαρό μέλλον, με όσο γίνεται λιγότερα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), που έτσι κι αλλιώς δεν είναι βιώσιμα. Με μια σειρά ενεργειών, αλλά και με αυτή καθ’ αυτή τη δραστηριότητά της, συμμετέχει στην προσπάθεια που καταβάλει η ανθρωπότητα για αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καινοτομώντας σε κάθε της βήμα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και προσπαθεί διαρκώς να εναρμονίζει τις πρακτικές της με τις ανάγκες που επιτάσσει η σημερινή εποχή, με στόχο να φτάσει να παράγει το 100% της ενέργειάς της από ΑΠΕ. Ένας στόχος που αξίζει την συμπαράσταση όλων διότι οι ΑΠΕ επιτυγχάνουν το ίδιο ενεργειακό αποτέλεσμα χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον και χωρίς να εξαντλούν τους περιορισμένους πόρους της Γης.

Με αυτή τη φιλοσοφία και με την πάροδο του χρόνου, η Volton έχει καταφέρει να μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, έχοντας στραφεί στις πλέον φιλικές λύσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

shutterstock_1064559755

Κλείσιμο
Αξίζει να επισημανθεί ότι, κατά την περίοδο του lockdown η Volton έδωσε bonus 5€ σε κάθε πελάτη της που επέλεξε να λαμβάνει πλέον το λογαριασμό του μόνο ψηφιακά, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της άσκοπης κατανάλωσης χαρτιού.

Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί διαρκώς να εκπαιδεύει το καταναλωτικό της κοινό σε όλο και περισσότερους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, με κινήσεις που κάνουν τη διαφορά, όπως η παλαιότερη ενέργεια προσφοράς λαμπών LED σε νέους οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες της, ως καλωσόρισμα.

Και αν αναρωτηθεί κάποιος «Γιατί ΑΠΕ;», η απάντηση δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Οι ΑΠΕ (στις οποίες συγκαταλέγονται αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, υδραυλική ενέργεια, βιομάζα, γεωθερμική ενέργεια, ενέργεια από τη θάλασσα, ωσμωτική ενέργεια) θεωρούνται ο μόνος δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον και με θετικές επιδράσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ανθρώπινη υγεία, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων. Εύλογα, η ανθρωπότητα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αναζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και παρότι υπάρχουν αρκετές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ώστε να εδραιωθεί ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό δυναμικό δίκτυο ΑΠΕ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι το μέλλον και σε αυτό ο καταναλωτής έχει την ευθύνη του και τη συμβολή του. Η επιλογή ενός ενεργειακού παρόχου που βασίζεται στις ΑΠΕ, είναι ένα ακόμη βήμα για πιο καθαρή ενέργεια και καλύτερη ζωή.

Η Volton, είναι μία ελληνική εταιρεία που πρωταγωνιστεί στον χώρο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με έντονη δραστηριότητα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ