Καπνιστές γεύσεις που ανοίγουν την όρεξη, μόνο με BBQ
Καπνιστές γεύσεις που ανοίγουν την όρεξη, μόνο με BBQ
Eντυπωσιάστε με απλότητα και γνώση, γευσιγνωσία και «ψητο-κατάνυξη»
To... μέγεθος ενός καλού μάγειρα φαίνεται στην ποιότητα των καπνιστών γεύσεων. Υπάρχουν μερικά εύκολα "tips" τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και γρήγορα.
Η βασική αρχή είναι πολύ απλή: κατά τη διάρκεια του ψησίματος χρησιμοποιούνται αρωματικά ξύλα. Το ξύλο υπό την επίδραση της θερμότητας βγάζει καπνό που απορροφάται από το κρέας, το ψάρι ή τα πουλερικά. Δοκιμάστε το με βοδινό, χοιρινό, πουλερικά ακόμη και ψάρι. Ποικιλία γεύσεων και ειδών.
Με χρήση σε κουτί καπνίσματος ή κατευθείαν στα αναμμένα κάρβουνα (όπου χρησιμοποιούνται κάρβουνα). Οι τρεις τρόποι είναι τα Ροκανίδια τα οποία χρειάζονται εμποτισμό στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά και τοποθετούνται απλά πάνω στα κάρβουνα (σε bbq κάρβουνου) ή στο δοχείο καπνίσματος (για bbq υγραερίου). Τα Κομμάτια Ξύλου (wood chunks), τα οποία δεν χρειάζονται εμποτισμό σε νερό και κρατούν αρκετό καπνό ώστε να μη χρειάζεται να προσθέτετε επιπλέον ποσότητα. Τέλος, οι Σανίδες καπνίσματος.
Από ξύλο κέδρου, τέλειο για μεγάλα φιλέτα σολομού, καθώς και για ολόκληρα ψάρια. Θα δώσουν μία λεπτή και βαθιά καπνιστή γεύση στο σολομό .Χρειάζεται να βραχούν πριν τη χρήση και να μαγειρέψετε με κλειστό καπάκι
Η βασική αρχή είναι πολύ απλή: κατά τη διάρκεια του ψησίματος χρησιμοποιούνται αρωματικά ξύλα. Το ξύλο υπό την επίδραση της θερμότητας βγάζει καπνό που απορροφάται από το κρέας, το ψάρι ή τα πουλερικά. Δοκιμάστε το με βοδινό, χοιρινό, πουλερικά ακόμη και ψάρι. Ποικιλία γεύσεων και ειδών.
Με χρήση σε κουτί καπνίσματος ή κατευθείαν στα αναμμένα κάρβουνα (όπου χρησιμοποιούνται κάρβουνα). Οι τρεις τρόποι είναι τα Ροκανίδια τα οποία χρειάζονται εμποτισμό στο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά και τοποθετούνται απλά πάνω στα κάρβουνα (σε bbq κάρβουνου) ή στο δοχείο καπνίσματος (για bbq υγραερίου). Τα Κομμάτια Ξύλου (wood chunks), τα οποία δεν χρειάζονται εμποτισμό σε νερό και κρατούν αρκετό καπνό ώστε να μη χρειάζεται να προσθέτετε επιπλέον ποσότητα. Τέλος, οι Σανίδες καπνίσματος.
Από ξύλο κέδρου, τέλειο για μεγάλα φιλέτα σολομού, καθώς και για ολόκληρα ψάρια. Θα δώσουν μία λεπτή και βαθιά καπνιστή γεύση στο σολομό .Χρειάζεται να βραχούν πριν τη χρήση και να μαγειρέψετε με κλειστό καπάκι
Δεν ταιριάζουν, όμως, όλες οι γεύσεις με όλα. Χρειάζεται μεράκι και προσοχή στο μαγείρεμα. Παρακάτω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μία λίστα με ενδεικτικές και ταιριαστές γεύσεις.
Γιατί να διαλέξουμε GasExpress για τις καπνιστές μας «κατανύξεις» ;
- Γιατί διαθέτουμε ποικίλα bbq και παρελκόμενα για κάθε χρήστη και κάθε τσέπη...
- Διαθέτουμε όλα τα νέα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών BBQ στην μεγαλύτερη έκθεση στο CityPlaza Γλυφάδας
- Γιατί έχουμε επαγγελματική υπευθυνότητα και είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιότητα συμβουλών κι εξυπηρέτησης
- Γιατί είμαστε δίπλα σας και μετά την πώληση (After Sales) για υποστήριξη, Service και δωρεάν διανομή φιαλών
- Γιατί συνεργαζόμαστε με κορυφαία Brands και δίνουμε εγγύηση προϊόντων
- Είμαστε κοντά σας 7 ημέρες την εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα