«Ψήνεστε» για BBQ;
«Ψήνεστε» για BBQ;
Φέτος την άνοιξη, κάντε τη διαφορά με το καλοψημένο φαγητό που θα ικανοποιήσει οικογένεια και φίλους
Τώρα που "ανοίγει" ο καιρός και πολλοί επίδοξοι οικογενειακοί σεφ ετοιμάζουν εργαλεία και ψησταριές, θα χρειαστούμε όλοι κάποιον εύκολο οδηγό ψησίματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ψησίματος οι οποίοι δίνουν εντελώς διαφορετική
χροιά στη γεύση και στην μαγειρική απόλαυση. Παραθέτουμε τρεις από τους
κυριότερους:
- Άμεσο: Απλή μέθοδος όπου το ψήσιμο του φαγητού γίνεται στις σχάρες ακριβώς επάνω
από την φλόγα. Το άμεσο ψήσιμο συνιστάται για τα περισσότερα είδη φαγητού που σερβίρονται μόνα τους, όπως μπριζόλες, παϊδάκια, ψάρι, μπιφτέκια, κεμπάπ και λαχανικά.
- Έμμεσο : Φοβερό αποτέλεσμα που δυστυχώς το 90% ακόμα και αυτών που ασχολούνται με το ψήσιμο, δεν το γνωρίζουν. Η μέθοδος έμμεσου ψησίματος είναι μία τεχνική για ψήσιμο μεγαλύτερων κομματιών κρέατος. Όπως φανερώνει το όνομά της το φαγητό δεν ψήνεται κατευθείαν επάνω στον καυστήρα, αλλά μέσω καυτού αέρα που κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό. Υπάρχουν δυο έμμεσοι μέθοδοι ψησίματος. Και οι δύο βασίζονται στην ρύθμιση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα και με το καπάκι της συσκευής κλειστό.
- Άμεσο: Απλή μέθοδος όπου το ψήσιμο του φαγητού γίνεται στις σχάρες ακριβώς επάνω
από την φλόγα. Το άμεσο ψήσιμο συνιστάται για τα περισσότερα είδη φαγητού που σερβίρονται μόνα τους, όπως μπριζόλες, παϊδάκια, ψάρι, μπιφτέκια, κεμπάπ και λαχανικά.
- Έμμεσο : Φοβερό αποτέλεσμα που δυστυχώς το 90% ακόμα και αυτών που ασχολούνται με το ψήσιμο, δεν το γνωρίζουν. Η μέθοδος έμμεσου ψησίματος είναι μία τεχνική για ψήσιμο μεγαλύτερων κομματιών κρέατος. Όπως φανερώνει το όνομά της το φαγητό δεν ψήνεται κατευθείαν επάνω στον καυστήρα, αλλά μέσω καυτού αέρα που κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό. Υπάρχουν δυο έμμεσοι μέθοδοι ψησίματος. Και οι δύο βασίζονται στην ρύθμιση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα και με το καπάκι της συσκευής κλειστό.
- Σούβλισμα: Το συνεχές γύρισμα του κρέατος κατά το ψήσιμο επιτρέπει να κρατάει τους χυμούς του δίνοντας ζουμερό και τρυφερό ψητό. Είναι σημαντικό στο σούβλισμα να στερεώνετε καλά το κρέας στην μέση της σούβλας. Στα πουλερικά , πρέπει τα φτερά και τα πόδια να δεθούν σταθερά για να μην καούν. Καλό θα είναι τέλος να έχετε και κάποιο δοχείο συλλογής λίπους κάτω από το κρέας για να συλλέξετε τους επί πλέον χυμούς.
Γιατί να διαλέξουμε GasExpress και πως θα βελτιωθεί το ψήσιμό μου;
- Γιατί διαθέτουμε ποικίλα bbq και παρελκόμενα για κάθε χρήστη και κάθε τσέπη...
- Διαθέτουμε όλα τα νέα μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών BBQ στην μεγαλύτερη έκθεση στο CityPlaza Γλυφάδας
- Γιατί έχουμε επαγγελματική υπευθυνότητα και είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιότητα συμβουλών κι εξυπηρέτησης
- Γιατί είμαστε δίπλα σας και μετά την πώληση (After Sales) για υποστήριξη, Service και δωρεάν διανομή φιαλών
- Γιατί συνεργαζόμαστε με κορυφαία Brands και δίνουμε εγγύηση προϊόντων
- Είμαστε κοντά σας 7 ημέρες την εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα