Σαρκοζί: Η ζωή μου έχει γίνει «κόλαση»

Σαρκοζί: Η ζωή μου έχει γίνει «κόλαση»

«Κατηγορούμαι χωρίς  αποδεικτικά στοιχεία» υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας – Παρέμεινε υπό κράτηση για δύο ημέρες, καθώς κατηγορείται ότι έλαβε χρηματοδότηση από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης.

Σαρκοζί: Η ζωή μου έχει γίνει «κόλαση»
Για συκοφαντίες, που δεν στηρίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διήμερη κράτηση και ανάκρισή του από τις γαλλικές αρχές,  λόγω των καταγγελιών ότι έλαβε χρηματοδότηση από τον πρώην πρόεδρο της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Και τώρα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, υποστηρίζει ότι η υπόθεση έχει μετατρέψει τη ζωή του σε «κόλαση», σύμφωνα με την εφημερίδα Figaro. 

«Κατηγορούμαι χωρίς φυσικά αποδεικτικά στοιχεία» είπε ο Σαρκοζί στους δικαστές, κι ενώ η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ειδικότερα, οι αρχές εξετάζουν εάν ο πρώην πρόεδρος έλαβε χρηματοδότηση το 2007 από κρατικά ταμεία της Λιβύης και εάν διέπραξε το αδίκημα της παθητικής διαφθοράς. 

Ο Σαρκοζί, 63 ετών σήμερα, αρνείται τις κατηγορίες. Μετά από δύο ημέρες κράτησης και ανάκρισης, ο ίδιος υποστήριξε ότι τον κατηγορούν από τη Λιβύη, λόγω της απόφασής του να επιστρατεύσει αεροπλάνα της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, κατά τη διάρκεια των αναταραχών που οδήγησαν στην πτώση Καντάφι. 

Κλείσιμο
Πέραν του Σαρκοζί, πρώην υπουργοί και ένας στενός του σύμμαχος, ο Μπρις Χορτεφέ δέχθηκαν επίσης ερωτήσεις από την αστυνομία. 

Η Figaro αποκάλυψε όσα δήλωσε ο Σαρκοζί στους γάλλους ανακριτές. Ειδικότερα, είπε ότι είναι ενήμερος ότι οι εις βάρος του καταγγελίες είναι «σοβαρές» αλλά ότι είναι «συκοφαντίες» που έχουν κάνει τη ζωή του «κόλαση» από τις 11 Μαρτίου 2011, όταν για πρώτη φορά ο Καντάφι έκανε αυτούς τους ισχυρισμούς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης