Ο Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βιετνάμ για «απροσδόκητο» λόγο

Ο Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βιετνάμ για «απροσδόκητο» λόγο

Ο Λαβρόφ «ακύρωσε το ταξίδι του για τεχνικούς λόγους, όχι πολιτικούς», διαβεβαίωσε πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο ρωσική διπλωματική πηγή στο Ανόι

Ο Λαβρόφ ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Βιετνάμ για «απροσδόκητο» λόγο
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την επίσκεψη που προγραμματιζόταν να κάνει στο Βιετνάμ σήμερα Δευτέρα εξαιτίας κάποιων «απροσδόκητων» λόγων, γνωστοποίησε το Ανόι, την επομένη των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

«Για απροσδόκητους λόγους, η επίσκεψη στο Βιετνάμ του υπουργού Εξωτερικών (της Ρωσίας) δεν θα λάβει χώρα όπως προβλεπόταν», ανέφερε ανακοίνωση της βιετναμικής διπλωματίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του Λαβρόφ με τον πρόεδρο του Βιετνάμ, τον Τσαν Ντάι Κουάνγκ.

Δεν έγινε κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής από πλευράς Μόσχας.

Κλείσιμο
Ο Λαβρόφ «ακύρωσε το ταξίδι του για τεχνικούς λόγους, όχι πολιτικούς», διαβεβαίωσε πάντως το Γαλλικό Πρακτορείο ρωσική διπλωματική πηγή στο Ανόι.

«Ενημερωθήκαμε χθες για αυτή την ακύρωση. Δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος προς το παρόν», δήλωσε από την πλευρά της πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Βιετνάμ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη την Κυριακή στην προεδρία της Ρωσίας για τέταρτη θητεία, με πολύ υψηλό ποσοστό, ωστόσο μερίδα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία.

Η ακύρωση του ταξιδιού του Λαβρόφ, εκ των πιο στενών συνεργατών του Πούτιν, μέλους της ρωσικής κυβέρνησης εδώ και πολλά χρόνια, καταγράφηκε εξάλλου καθώς διεθνείς ειδικοί αναμένονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξετάσουν την ουσία που χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριαστεί ο ρώσος πρώην κατάσκοπος και διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ.

Η Ρωσία διατηρεί ιστορικά σθεναρούς δεσμούς με το Βιετνάμ, όπου κυβερνά το κομμουνιστικό κόμμα, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξελισσόμενη προσπάθεια των ΗΠΑ να επεκτείνουν την επιρροή τους στην περιφέρεια.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης