Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία - Νεκρός ο πιλότος

Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία - Νεκρός ο πιλότος

Ο κυβερνήτης του σκοτώθηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές - Παρακλάδι της Αλ Νόσρα ανέλαβε την ευθύνη - Σκληρά αντίποινα από τη Μόσχα που «σφυροκοπά» με πυραύλους την περιοχή

Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία - Νεκρός ο πιλότος
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές ενώ πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πιλότος του Sukhoi 25 κατάφερε να ενεργοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και εγκατέλειψε το μαχητικό πριν συντριβεί. Ωστόσο στο έδαφος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και η Μόσχα επισημαίνοντας ότι «πέθανε κατά τη διάρκεια μάχης που ακολούθησε την συντριβή». Επίσης, στην ανακοίνωση εικάζεται ότι το Sukhoi καταρρίφθηκε από φορητό αντιαεροπορικό σύστημα (MANPADS: man-portable air-defense system).

Κλείσιμο


"Ένα ρωσικό αεροσκάφος Su- 25 κατέπεσε ενώ πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ. Ο κυβερνήτης είχε τον χρόνο να ενημερώσει ότι έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και προσγειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα. Ο πιλότος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης με τους τρομοκράτες" διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, λογαριασμοί στα social media δημοσιεύουν φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν τον πιλότο νεκρό, αλλά η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η φωτογραφία του νεκρού πιλότου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο



Παρακλάδι της Αλ Νόσρα ανέλαβε την ευθύνη

Μια τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού SU-25.

Η οργάνωση Σαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια ανακοίνωση όπου ένας διοικητής υπεύθυνος για την αεράμυνα επιβεβαιώνει ότι ένας από τους μαχητές της έπληξε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Αυτή (η κατάρριψη) είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκδικηθούμε για το λαό μας. Οι εγκληματίες εισβολείς ας μάθουν ότι οι ουρανοί μας δεν είναι για να κάνουν πικ νικ και δεν θα περνούν χωρίς να πληρώνουν το τίμημα, Θεού θέλοντος» ήταν το μήνυμα του διοικητή Μαχμούντ Τουρκομάνι.

Η Ταχρίρ αλ Σαμ περιλαμβάνει την οργάνωση που είναι γνωστή ως Μέτωπο αλ Νόσρα, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης ότι, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, βρίσκεται σε εξέλιξη «αεροπορική επιδρομή μέγιστης ακρίβειας» εναντίον δυνάμεων της Αλ Νόσρα, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 τρομοκράτες.

Βίντεο που εμφανίστηκαν στα social media δείχνουν το μαχητικό αεροσκάφος να καταρρίπτεται και έπειτα τα συντρίμμια του να είναι τυλιγμένα στις φλόγες στο έδαφος.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης