Στις φυλακές της Αιγύπτου για τρία χρόνια η Βρετανίδα που μετέφερε παυσίπονα

Στις φυλακές της Αιγύπτου για τρία χρόνια η Βρετανίδα που μετέφερε παυσίπονα

Συνελήφθη με 280 χάπια στη βαλίτσα της, αλλά δηλώνει αθώα και πως τα χάπια ήταν για το αγόρι της που υποφέρει από πόνους στην πλάτη

Στις φυλακές της Αιγύπτου για τρία χρόνια η Βρετανίδα που μετέφερε παυσίπονα
Σε τρία χρόνια φυλακή καταδικάστηκε σήμερα μια Βρετανίδα από αιγυπτιακό δικαστήριο, με την κατηγορία ότι εισήγαγε παράνομα στη χώρα παυσίπονα χάπια. 

Η 33χρονη Λόρα Πλάμερ, που δηλώνει αθώα και ζητά τη βοήθεια του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια σε φυλακή της Αιγύπτου. Σε φυλακή του Καΐρου άλλωστε
κρατείται από την στιγμή της σύλληψής της, τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ μόλις σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. 

Κλείσιμο
Η ίδια ισχυρίζεται ότι υπό την αφόρητη πίεση των αρχών αναγκάστηκε να υπογράψει μια ομολογία έκτασης 38 σελίδων λίγο μετά τη σύλληψή της, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε σε ένα μικροσκοπικό κελί μαζί με 25 ακόμα κρατούμενες. 

Συνελήφθη καθώς πήγαινε να συνατήσει τον εραστή της που είναι Αιγύπτιος και να περάσουν μαζί τις διακοπές τους σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας. Τα 280 χάπια που μετέφερε ήταν γι' αυτόν, που υποφέρει από πόνους στην πλάτη, λέει. 

«Δεν είχε ιδέα ότι έκανε κάτι κακό», δήλωσε η μητέρα της στην βρετανική εφημερίδα «The Sun». Τα παυσίπονα, συμπληρώνει, ήταν πάνω πάνω στην βαλίτσα της, δεν προσπάθησε να τα κρύψει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης