Πακιστάν: Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επεισοδίων με ισλαμιστές διαδηλωτές

Πακιστάν: Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επεισοδίων με ισλαμιστές διαδηλωτές

Η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές που έχουν κλείσει εδώ και ημέρες τον βασικό αυτοκινητόδρομο του Ισλαμαμπάντ - 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 30 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

Πακιστάν: Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στη διάρκεια επεισοδίων με ισλαμιστές διαδηλωτές
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εκδιώξουν εκατοντάδες ισλαμιστές διαδηλωτές από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Ισλαμαμπάντ, τον οποίο έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πακιστανικής πρωτεύουσας, ο αστυνομικός σκοτώθηκε αφού δέχθηκε μια πέτρα στο κεφάλι. Εξάλλου τουλάχιστον ακόμη 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 30 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Περίπου 8.500 αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όπως δήλωσε αξιωματούχος του πακιστανικού υπουργείου Εσωτερικών. Αστυνομικοί της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών έριξαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον των περίπου 2.000 διαδηλωτών, που απάντησαν με τη σποραδική ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Κλείσιμο
Πολλοί άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Στην αρχή της επιχείρησης τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από ένα φορτηγό της αστυνομίας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, καθώς και σκηνές τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές.

Ωστόσο λίγο αργότερα οι αρχές του Πακιστάν ζήτησαν από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να πάψουν να εκπέμπουν επειδή παραβίασαν τον κανονισμό και μετέδωσαν απευθείας την επιχείρηση της αστυνομίας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο εξακολουθεί να εκπέμπει κανονικά, όμως μετέδιδε μια πολιτική συζήτηση.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν καταλάβει από τις 6 Νοεμβρίου μια γέφυρα που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με τη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι, παραλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων και δημιουργώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα.

Ανήκουν σε μια θρησκευτική οργάνωση, την Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ Ράσουλ Άλαχ Πακιστάν, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας επειδή ήθελε να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία. Στο μεταξύ το σχέδιο έχει εγκαταληφθεί.

Εμπόδιζαν, συχνά με τη βία, δεκάδες χιλιάδες Πακιστανούς καθημερινά να πάνε στην πρωτεύουσα. Μάλιστα ένα 8χρονο παιδί πέθανε επειδή δεν κατάφερε να φτάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης, συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται από σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας, κυρίως το Καράτσι και τη Λαχόρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης