Διαψεύδει η Κομισιόν τα σχόλια Γιούνκερ για Μέι: Δεν έχουμε χρόνο για κουτσομπολιό

Διαψεύδει η Κομισιόν τα σχόλια Γιούνκερ για Μέι: Δεν έχουμε χρόνο για κουτσομπολιό

Δημοσίευμα της FAZ αναφέρει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας «δείχνει μελαγχολική και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια»

Διαψεύδει η Κομισιόν τα σχόλια Γιούνκερ για Μέι: Δεν έχουμε χρόνο για κουτσομπολιό
Διαψεύδει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα δημοσιεύματα που αφορούν αρνητικά και υποτιμητικά σχόλια του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για την Βρετανή πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μετά το δείπνο τους στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Πέμπτης. 

Το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και τη μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της, καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ, για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε σχολιάσει πως η Βρετανή πρωθυπουργός
δείχνει μελαγχολική και έχει σακούλες κάτω από τα μάτια
Κλείσιμο
.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «σπάζοντας» το πρωτόκολλό της, σχολίασε την διαρροή κατά την καθημερινή ενημέρωση Τύπου, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει τα εξής: «Συνήθως δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνουμε. Κάποιοι θέλουν να δείχνουν πάντα εμάς, για να προωθήσουν τις πολιτικές τους προτεραιότητες και ατζέντες. Θα το εκτιμούσαμε αν μας αφήσουν ήσυχους, διότι έχουμε πολλή δουλειά και καθόλου χρόνο για κουτσομπολιό. Να ξεκαθαρίσω πως ο πρόεδρος Γιούνκερ δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτές τις λέξεις και δεν ακολουθούμε μια εκδικητική πολιτική για το Brexit, αλλά εργαζόμαστε για μια δίκαιη λύση».

Φαίνεται πως το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung π
ροκάλεσε έντονη ενόχληση στους κόλπους της Επιτροπής, καθώς η πάγια πρακτική είναι ότι δημοσιεύματα του Τύπου δεν σχολιάζονται.

Πάντως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις Βρετανών δημοσιογράφων για το ποιος ακριβώς είναι αυτός που προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα του/της με τέτοιες διαρροές, η Επιτροπή δεν σχολίασε περαιτέρω.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης