To 2025 η Ελλάδα θα είναι μια από τις επτά χώρες με τους γηραιότερους κατοίκους στον κόσμο

To 2025 η Ελλάδα θα είναι μια από τις επτά χώρες με τους γηραιότερους κατοίκους στον κόσμο

To 2025 στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία ένας στους τρεις κατοίκους θα είναι μεγαλύτερος από 60 ετών

To 2025 η Ελλάδα θα είναι μια από τις επτά χώρες με τους γηραιότερους κατοίκους στον κόσμο
Ακόμα ένα αρνητικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων χωρών φαίνεται πως αποκτά η χώρα μας, καθώς έως το 2025, το 30 τοις εκατό ή και περισσότερο του ελληνικού πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 ετών.

Τα στοιχεία αποκαλύπτονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με μια φωτογραφία - διάγραμμα υποστηρίζει πως ως το 2025 οι γηραιότερες χώρες στον κόσμο θα είναι επτά. Εκτός από την Ελλάδα, οι υπόλοιπες έξι είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιαπωνία. 

Κλείσιμο


Σε ολόκληρη την Αμερική, την Αυστραλία και την υπόλοιπη Ευρώπη περίπου το 10% θα είναι πάνω από 60 ετών, ενώ στην πλειοψηφία της Αφρικής και τη Γροιλανδία, κάτω από το 10% θα ανήκει σε αυτήν την ηλικία.

Residents perform a traditional dance as part of a morning exercise in a park in Qingdao, Shandong province July 6, 2008. Qingdao, famous for its local beer and beaches will host the Sailing competitions of the Beijing 2008 Olympic Games as its still facing a huge algae bloom at the city's offshore waters just over a month before the beginning of the games.  REUTERS/Nir Elias (CHINA) (BEIJING OLYMPICS 2008 PREVIEW) - RTX7OWK





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης