Ολλανδία: Απετράπη μακελειό σε συναυλία - Εντοπίστηκε βαν με φιάλες αερίου

Ολλανδία: Απετράπη μακελειό σε συναυλία - Εντοπίστηκε βαν με φιάλες αερίου

Μετά από πληροφορίες που έδωσαν στους Ολλανδούς οι ισπανικές αρχές ασφαλείας- Ματαιώθηκε η συναυλία αμερικανικού συγκροτήματος και αργότερα εντοπίστηκε το φορτηγάκι με τις φιάλες- Συνελήφθη ο οδηγός του

Ολλανδία: Απετράπη μακελειό σε συναυλία - Εντοπίστηκε βαν με φιάλες αερίου
Ένας Ισπανός που οδηγούσε ένα λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες που έφερε φιάλες αερίου κοντά σε χώρο ροκ συναυλίας στο Ρότερνταμ και κρατείται από τις αρχές της Ολλανδίας δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με δικαστική πηγή της Ισπανίας που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Παρότι η ισπανική αστυνομία προειδοποίησε την Ολλανδία για πιθανό κίνδυνο επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μαασίλο, όπου θα έπαιζε το καλιφορνέζικο συγκρότημα Allah-Las, η πληροφορία είχε σχέση με έρευνες της ισπανικής πολιτοφυλακής που διεξάγονται εδώ και καιρό και όχι με τις δύο επιθέσεις με οχήματα στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς στην Καταλονία, όπου σκοτώθηκαν 15 άτομα.

Η συναυλία στην Ολλανδία ακυρώθηκε στις 7:00 μ.μ. περίπου τοπική ώρα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινόμ μετά την προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας για πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του οχήματος. Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να βγαίνουν "επιπόλαια συμπεράσματα", καθώς ο οδηγός οδηγήθηκε στην αστυνομία γιατί περιφερόταν με το όχημα γύρω από τον συναυλιακό χώρο.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασε το λεωφορείο, ενώ οι ολλανδικές αρχές δεν ανέφεραν τον αριθμό φιαλών αερίου.

Σύμφωνα με το ισπανικό ειδησειογραφικό πρακτορείο Europa Press, το οποίο επικαλέστηκε πηγές ισπανικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, ο Ισπανός που συνελήφθη στο Ρότερνταμ στις 9:30 μ.μ. τοπική ώρα δεν έχει καμία σχέση με τζιχαντιστές τρομοκράτες, και οι φιάλες αερίου ήταν προφανώς για οικιακή χρήση, είπε.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και άλλες κρατήσεις από τις αρχές εκτός του οδηγού.

Σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο του περιοδικού Billboard, το συγκρότημα Allah-Las εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην αστυνομία του Ρότερνταμ "για την ανίχνευση της πιθανής απειλής ώστε να μην υπάρξουν θύματα". Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian νωρίτερα τον Αύγουστο, το συγκρότημα έχει λάβει μηνύματα μίσους για το όνομά του, το οποίο θεωρήθηκε προσβολή προς τον Αλλάχ, όμως το συγκρότημα δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης