ΗΠΑ: Καθηγήτρια αποκάλεσε «γορίλα» τη Μισέλ Ομπάμα και απολύθηκε

ΗΠΑ: Καθηγήτρια αποκάλεσε «γορίλα» τη Μισέλ Ομπάμα και απολύθηκε

«Ο ρατσισμός και η διάκριση δεν είναι αποδεκτή στη σχολική κοινότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού σχολικού οργανισμού

ΗΠΑ: Καθηγήτρια αποκάλεσε «γορίλα» τη Μισέλ Ομπάμα και απολύθηκε
Τα φαινόμενα και οι εκφράσεις ρατσισμού στην αμερικανική κοινωνία κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρες καταστάσεις συνιστούν, ωστόσο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία έξαρση, ενόψει και των προεδρικών εκλογών με την εμπλοκή του δυναμικού στον λόγο του Ντόναλντ Τραμπ. Η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα, δεν κατάφερε να μείνει εκτός του... κάδρου, καθώς μία καθηγήτρια από την Τζόρτζια την αποκάλεσε «γορίλα», με συνέπεια να παυθεί από τα καθήκοντά της.

Η Τζέιν Γουντ Άλεν, απολύθηκε από το Forsyth County School, διότι ανάρτησε στο Facebook ρατσιστικό σχόλειο εναντίον της «πρώτης κυρίας» των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, την οποία αποκάλεσε «γορίλα». Η καθηγήτρια ενημερώθηκε τη Δευτέρα για την απομάκρυνσή της από το σχολικό συγκρότημα, ενώ απαγορεύτηκε η πρόσληψή της γενικότερα στο παιδαγωγικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Ο ρατσισμός και η διάκριση δεν είναι αποδεκτή στη σχολική κοινότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού σχολικού οργανισμού με ανάρτησή του επίσης στο Facebook.

Κλείσιμο
Η Τζέιν Γουντ Άλεν είχε  ποστάρει ότι «αυτή η φτωχή γορίλας. Πώς θα αντεπεξέλθει στον αληθινό κόσμο χωρίς να απολαμβάνει πλέον τις πληρωμένες πανάκριβες διακοπές της;». Το σχόλιο της καθηγήτριας από την Τζόρτζια ενστερνίστηκαν και άλλοι, ανώνυμοι χρήστες, οι οποίοι βέβαια δεν είχαν συνέπειες, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί, πολύ δε περισσότερο, δεν συνεργάζονται με το Δημόσιο.

Μετά τις απρόσμενες, για την ίδια, εξελίξεις, ο λογαριασμός της miss Άλεν στο Facebook καταργήθηκε και πλέον δεν μπορεί να ανεβάζει τα ρατσιστικού περιεχομένου σχόλιά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης