ΗΠΑ: Πάνω από 50% στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον

ΗΠΑ: Πάνω από 50% στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον

Ο μεγιστάνας και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την άλλη πιστώνεται ένα ποσοστό της τάξης του 41%

ΗΠΑ: Πάνω από 50% στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον
H υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, συγκεντρώνει, όπως καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα, ποσοστό 51% των προθέσεων ψήφου έναντι του βασικότερου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

Ο μεγιστάνας και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την άλλη πιστώνεται ένα ποσοστό της τάξης του 41% στην πρόθεση ψήφου των Αμερικανών ψηφοφόρων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%). Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics. Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.
Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι...).
Κλείσιμο

Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης