Κόλαση στους ζωολογικούς κήπους στη Βενεζουέλα: Ζώα πεθαίνουν από την πείνα!

Κόλαση στους ζωολογικούς κήπους στη Βενεζουέλα: Ζώα πεθαίνουν από την πείνα!

Το προσωπικό έχει καταντήσει να ταΐζει μάνγκο και κολοκύθα τα λιοντάρια και τις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο, για να αναπληρώσουν τις μειωμένες μερίδες κρέατος

Κόλαση στους ζωολογικούς κήπους στη Βενεζουέλα: Ζώα πεθαίνουν από την πείνα!
Η φρίκη η οποία επικρατεί στη Βενεζουέλα τους τελευταίους μήνες, αποτυπώνεται και στο γεγονός πως περίπου 50 ζώα πέθαναν από την πείνα σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της χώρας, καθώς συνεχίζονται οι τεράστιες ελλείψεις τροφίμων. 

Τα ζώα πέθαναν μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, ενώ πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων χοίρων του Βιετνάμ, ταπίρων, κουνελιών και πουλιών, στο ζωολογικό κήπο Caricuao στο Καράκας, δεν έχουν φάει εδώ και δύο εβδομάδες. 

Κλείσιμο


Η 52χρονη Μαρλέν Σιφοντές, επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων στην κρατική υπηρεσία πάρκων, Inparques, είπε πως ακόμα περισσότερα ζώα βρίσκονταν σε κίνδυνο σε ολόκληρη τη χώρα. 

Στο La Laguna, ένα πάρκο στη δυτική πολιτεία της Tachira, οι τοπικοί διαχειριστές αναζητούν δωρεές από τις τοπικές επιχειρήσεις να ταΐσουν τα ζώα τους. 



"Κάνουμε ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διασφαλιστεί πως ο ζωολογικός κήπος θα συνεχίσει να λειτουργεί", είπε ο Οσλάντερ Μοντόγια, ένας λογιστής του δήμου που χειρίζεται τη χρηματοδότηση για το ζωολογικό κήπο.

Τρία ζώα πέθαναν τον Μάιο, σε ζωολογικό κήπο στο Paraguana, στη βορειοδυτική χερσόνησο Falcon, είπε ο διευθυντής του πάρκου.



Τα δεινά των ζώων αντανακλούν την κρίση που αντιμετωπίζουν πλέον οι Βενεζουελάνοι που η παράλειψη γευμάτων ή η πολύωρη αναμονή στις γραμμές για τις μειωμένες προμήθειες τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, έχει γίνει κομμάτι της οικτρής καθημερινότητάς τους. 

Πλήθη τραγουδούν "Θέλουμε τρόφιμα" όπως περιμένουν για ώρες λόγω του χρόνιου πληθωρισμού και της οικονομική κακοδιαχείρισης από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.



Η Σιφόντες δήλωσε: "Η ιστορία των ζώων στο Caricuao είναι μια αλληγορία για το πόσο υποφέρει η Βενεζουέλα". 

Ανήσυχο προσωπικό έχει καταντήσει να ταΐζει μάνγκο και κολοκύθα τα λιοντάρια και τις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο, για να αναπληρώσουν τις μειωμένες μερίδες κρέατος, ενώ οι ελέφαντες τρέφονται με τροπικά φρούτα αντί για το συνηθισμένο διαιτολόγιό τους που περιλαμβάνει σανό. 



Εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνα για τους θανάτους των «διαφόρων ειδών της άγριας ζωής» στο ζωολογικό κήπο.

Ο ζωολογικός κήπος έχει αρνηθεί να σχολιάσει. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης