Βρετανία: Το 88% των Ευρωπαίων δεν θα δικαιούνται άδεια εργασίας σε περίπτωση Brexit

Βρετανία: Το 88% των Ευρωπαίων δεν θα δικαιούνται άδεια εργασίας σε περίπτωση Brexit

Η πλειοψηφία των 1,6 εκατ. ευρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πληροί της προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με δεξιότητες και εισοδήματα

Βρετανία: Το 88% των Ευρωπαίων δεν θα δικαιούνται άδεια εργασίας σε περίπτωση Brexit
Τις συνέπειες ενός πιθανού Brexit στον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδίδει νέα έκθεση του think tank Social Market Foundation. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το 88% των Ευρωπαίων δεν θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Βρετανίας, δηλαδή, δεν θα έχουν τους παρέχεται βίζα, καθώς δεν θα πληρούν τους κανόνες που διέπουν το βρετανικό πλαίσιο που έχει τεθεί και εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια.

Έκθεση του think tank Social Market Foundation υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία των 1,6 εκατ. ευρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πληροί της προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με δεξιότητες και εισοδήματα, βάσει κανονισμών που ισχύουν για όσους προέρχονται εκτός της Ευρώπης και επιθυμούν επαγγελματική βίζα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τερματισμός της ελεύθερης μετακίνησης θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στη βρετανική αγορά εργασίας. Το κείμενο υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αντιστοιχούν στο 6% της συνολικής αγοράς εργασίας και στο 13% του δυναμικού στο Λονδίνο.

Κλείσιμο
Σε κάποιους τομείς, όπως οι υπηρεσίες τροφίμων, οι μεταποιήσεις, η γεωργία, η διοίκηση και οι μεταφορές, μόνο ένα «αμελητέο» μέρος Ευρωπαίων εργαζόμενων θα πληροί τις προϋποθέσεις για βίζα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης