Δύο αδέρφια αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες

Δύο αδέρφια αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες

Στο μετρό ανατινάχτηκε ο Χαλίντ Ελ-Μπακραουί, ενώ στο αεροδρόμιο ο αδερφός του Ιμπραήμ, ο οποίος άφησε και διαθήκη - Στο διαμέρισμα τους βρέθηκαν 15 κιλά εκρηκτικών

Δύο αδέρφια αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες
Δύο αδέρφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ Ελ-Μπακραουί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι στις Αρχές, αναγνωρίστηκαν ως οι βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν το θάνατο χθες στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Βέλγο Εισαγγελέα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο αεροδρόμιο ανατινάχτηκε ο Ιμπραήμ Ελ-Μπακραουί, ενώ στο μετρό στο Μάλμπεκ ανατινάχτηκε ο άλλος αδερφός Μπακραουί, ο Χαλίντ.

Ως προς τους δύο άλλους τρομοκράτες που εικονίζονται στη γνωστή φωτογραφία, λίγο πριν τις δυο εκρήξεις στο αεροδρόμιο, ο ένας εκτιμάται ότι είναι νεκρός, ενώ ο δεύτερος, αυτός με τα γυαλιά και το καπέλο, διέφυγε και καταζητείται. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Οι βελγικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι σε ένα κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι των καμικάζι στις Βρυξέλλες βρέθηκε ένας υπολογιστής στον οποίο ο ένας εκ των αδελφών είχε γράψει τη διαθήκη του σημειώνοντας πως είναι φοβισμένος και απελπισμένος. «Δε θέλω να καταλήξω στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ (Αμπντεσλάμ). Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν είμαι πια σίγουρος» έγραφε χαρακτηριστικά. 
Κλείσιμο

Ο Βέλγος εισαγγελέας γνωστοποίησε ακόμη ότι από τις έρευνες των Αρχών, βρέθηκαν 15 κιλά εκρηκτικών στο διαμέρισμα των αδελφών βομβιστών αυτοκτονίας. 




Οι τρομοκράτες δευτερόλεπτα πριν το μακελειό




Ο ένας από τους αδερφούς, ο Χαλίντ, φέρεται να είχε νοικιάσει, με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, διαμέρισμα στο Σαρλρουά, στο νότο, απ΄όπου είχαν αναχωρήσει οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι για να τις διαπράξουν στις 13 Νοεμβρίου.

Είναι επίσης αυτός που νοίκιασε, πάντα με πλαστή ταυτότητα, το διαμέρισμα στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, στο οποίο η αστυνομική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει ανταλλαγές πυρών, επιταχύνοντας απότομα τη σύλληψη του βασικού υπόπτου των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την Παρασκευή, στο Μόλενμπεκ, έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες καταδίωξής του.


Βρήκαν χημικά και σημαία του Ισλαμικού Κράτους!

Από το πρωί μέχρι και το βράδυ της Τρίτης άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Βρυξελλών έκαναν έρευνες σε σπίτια της πρωτεύουσας, αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε καρφιά, διάφορες χημικές ουσίες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους.




«Οι έρευνες που έγιναν σε μια κατοικία στο Σάερμπεκ (μια κοινότητα των Βρυξελλών) οδήγησαν στην ανακάλυψη ενός εκρηκτικού μηχανισμού που, μεταξύ άλλων, περιείχε και καρφιά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Στο ίδιο σπίτι αστυνομικοί βρήκαν επίσης χημικά προϊόντα και μια σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είχε δηλώσει ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες μετά τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και σε έναν σταθμό του μετρό των Βρυξελλών.

Το αεροδρόμιο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη 


Χρησιμοποίησαν βόμβες με καρφιά και βίδες, για να σκοτώσουν περισσότερους

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβα γεμάτη καρφιά και βίδες, προκειμένου να έχουν περισσότερα θύματα πυροδότησαν στο αεροδρόμιο.

To ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Leuven, οι οποίοι εντόπισαν, ύστερα από εξέταση των θυμάτων, υπολείμματα από βίδες στα νύχια τους.

Στο νοσοκομείο Leuven νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 11 θύματα των επιθέσεων με σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ η κατάσταση των τριών από αυτά χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα και 200 τραυματίστηκαν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης