Το τελευταίο μήνυμα του βομβιστή αυτοκτονίας: «Δεν ξέρω τι να κάνω»…

Το τελευταίο μήνυμα του βομβιστή αυτοκτονίας: «Δεν ξέρω τι να κάνω»…

«Δεν θέλω να καταλήξω στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ (Αμπντεσλάμ). Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν είμαι πια σίγουρος» αναφέρεται σε ηχητικό που πέταξε στα σκουπίδια ο νεκρός καμικάζι - Σύμφωνα με τον Βέλγο εισαγγελέα ο 29χρονος ήταν «βιαστικός και δεν ένιωθε πια ασφαλής»

Το τελευταίο μήνυμα του βομβιστή αυτοκτονίας: «Δεν ξέρω τι να κάνω»…
Δύο αδέλφια είναι οι δράστες των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών αφού πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έθεσαν σε εφαρμογή τα φονικά πλάνα τους σκορπώντας το θάνατο σε 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα.

Τα δύο αδέλφια «μοιράστηκαν» τις αποστολές του τρόμου, με τον Ιμπραήμ να επιλέγει το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τον Χαλίντ το μετρό των Βρυξελλών με σκοπό να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν, σε αντίποινα της σύλληψης του Αμπντεσλάμ, ή σε μία προσπάθεια να εκτελέσουν τα τρομοκρατικά σχέδιά τους πριν τα αποκαλύψει ο 26χρονος Γάλλος μαροκινής καταγωγής.

Κλείσιμο
Όλα αυτά, τη στιγμή που συνεχίζεται η έρευνα των βελγικών αρχών για τον εντοπισμό υπόπτων και κυρίως του τρίτου τρομοκράτη, ο οποίος δεν πυροδότησε τελικά τη βόμβα που έφερε στις αποσκευές του στο Ζάβεντεμ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Βελγίου, Φρεντερίκ Βαν Λιου, ο Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι πριν την «αποστολή θανάτου» του στο Ζάβεντεμ είχε αφήσει ένα φορητό υπολογιστή σε κάδο απορριμμάτων.

Μέσα στον υπολογιστή εντοπίστηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ένα ηχητικό απόσπασμα, το οποίο ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «διαθήκη», όπου ανέφερε πως δεν θέλει να καταλήξει στη φυλακή, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα, ο τρομοκράτης έλεγε: «Δεν θέλω να καταλήξω στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ (Αμπντεσλάμ). Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν είμαι πια ασφαλής». Ο εισαγγελέας εξήγησε πως ο 29χρονος Βέλγος υπήκοος ήταν «βιαστικός, δεν ήξερε τι να κάνει, τον κυνηγούσαν και δεν ένιωθε πια ασφαλής».

Αναλυτικότερα, στο απόσπασμα φέρεται να λέει: «Μέσα στη βιασύνη μου δεν ξέρω τι να κάνω. Με κυνηγούν παντού, δεν είμαι πια ασφαλής. Ακόμα και αν φταρνιστώ κινδυνεύω να καταλήξω δίπλα του (σ.σ. εννοεί τον Αμπντεσλάμ) στο κελί».

Επομένως, πριν θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο απαλλάχθηκε από τον υπολογιστή του πετώντας τον σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο διαμέρισμα της περιοχής Σάερμπεκ που διατηρούσε.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός Tf1 ανέφερε πως οι δράστες του μακελειού στις Βρυξέλλες ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο, στον υπολογιστή που βρέθηκε, τα δύο αδέλφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Μπακράουι λένε σε ηχητικό μήνυμά τους πως «ήθελαν να εκδικηθούν για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, την 18η Μαρτίου και το θάνατο του Μοχάμεντ Μπελκαίντ», στην επιχείρηση στο Φορέ της βελγικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, το Τf1 επισημαίνει πως η «διαθήκη» γράφτηκε «για τη μητέρα και τον εξάδελφο Γιασίν Α», χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των προσώπων που αναφέρονται στο μήνυμα.

Την ίδια ώρα, οι Βέλγοι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοικία του καμικάζι αυτοκτονίας υλικό για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, 15 κιλά εκρηκτικών και μία βαλίτσα γεμάτη καρφιά και βίδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τρομοκράτες σκόπευαν να «χτυπήσουν» με στόχο πολλούς νεκρούς.

Ο Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι ταυτοποιήθηκε από ίχνη DNA που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης