The Waypoint: Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο

The Waypoint: Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο

Για όλους εκείνους που τολμούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταπίεση για να φτάσουν στην «πύλη» που θα τους οδηγήσει στην Ευρώπη

The Waypoint: Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο
Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στους πρόσφυγες που τολμούν να δοκιμάσουν την τύχη τους διασχίζοντας τα παγωμένα νερά της Μεσογείου και να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερες ημέρες μακριά από βομβαρδισμούς στις εμπόλεμες ζώνες, δημιούργησε η «Washington Post». 

Σκοπός τους είναι να καταφέρουν να περάσουν και το βαθύ Αιγαίο, να φτάσουν στη Λέσβο για να οδηγηθούν από εκεί στην Αθήνα και στη συνέχεια να πάρουν τον δρόμο για άλλες πόλεις της Ευρώπης, ώστε να αναζητήσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αξίζει σε κάθε πολίτη αυτού του κόσμου. 

Κλείσιμο
Κάποιες μηχανές πλωτών «σβήνουν», αθώες ψυχές παιδιών και μεγαλύτερων χάνονται στη θάλασσα. Κάποιοι στέκονται πιο τυχεροί και τελικά πατούν το πόδι τους στην ελληνική γη, βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι, αλλά γεμάτοι δύναμη να συνεχίσουν. Αυτούς τους «τυχερούς» καταγράφει με το φακό της η «Washington Post». 

Η αμερικάνικη εφημερίδα συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες, με εθελοντές που ταξιδεύουν από διάφορες χώρες προς τη Λέσβο για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, με τους ίδιους τους πρόσφυγες. Αποτυπώνει σε φωτογραφίες την ελπίδα που πλημμυρίζει το βλέμμα τους για ένα καλύτερο αύριο, παρουσιάζει όμως και όλα όσα αφήνουν πίσω τους όσοι «έσβησαν» μαζί με τις μηχανές των φουσκωτών που αναποδογύρισαν ξαφνικά στο Αιγαίο. Άλλωστε κάθε βάρκα κρύβει τη δική της, ξεχωριστή ιστορία. 

Το αφιέρωμα της «Washington Post» παρουσιάζει με καταπληκτική αισθητική το δράμα του προσφυγικού, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά και να το δείτε εδώ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης