ΗΠΑ: Δείτε τον σκληρό «Χαρλεά» που επέζησε από τον καρκίνο του μαστού

ΗΠΑ: Δείτε τον σκληρό «Χαρλεά» που επέζησε από τον καρκίνο του μαστού

Δεν ήταν μόνο ότι κατάφερε να επιζήσει από τον καρκίνο αλλά και ότι μπόρεσε να κερδίσει την καχυποψία και τα σχόλια των φίλων του που δεν γνώριζαν ότι αυτή η μορφή καρκίνου μπορεί να χτυπά και τους άνδρες

ΗΠΑ: Δείτε τον σκληρό «Χαρλεά» που επέζησε από τον καρκίνο του μαστού
Για τον Μάϊκλ Σίνγκερ η ζωή δεν θα μπορούσε να παίξει πιο παράξενο παιχνίδι. Ένας σκληροτράχηλος άνδρας από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης, αρκετά μάτσο σε εμφάνιση και με την απαραίτητη Χάρλεϊ για να κάνει τις βόλτες του, βρέθηκε από την μία στιγμή στην άλλη αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Αλλά και με την προκατάληψη μιας ολόκληρης κοινωνίας που ακόμα και στον 21ο αιώνα παραμένει απληροφόρητη και γεμάτη παράξενες ιδεοληψίες.

Για τον Μάϊκλ η επίσκεψη στον γιατρό με πόνο στο στήθος ήταν μια μάλλον συνηθισμένη υπόθεση. Όμως ο γιατρός του διέγνωσε έναν όγκο κάτω από την θηλή, ο οποίος αποδείχθηκε κακοήθης. Για τον Μάϊκλ το χτύπημα ήταν διπλό. Πέρα από το ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει την σκληρή αυτή ασθένεια  έπρεπε να βρει και τα λόγια για να περιγράψει τι μορφή καρκίνου είχε. Μην αντέχοντας την χλεύη του κοινωνικού του περίγυρου, αντί να ονομάζει την αρώστια του ως καρκίνο του μαστού, την ανέφερε γενικά ως καρκίνο στο στήθος. 

Κλείσιμο
Ο Μάϊκλ ακολούθησε όλη την ειδική θεραπεία που ακολουθούν και οι γυναίκες σ' αυτές τις περιπτώσεις, κάνοντας μάλιστα και μαστεκτομή τον Δεκέμβριο του 2010. Ακολούθησε όλη την διαδικασία της θεραπείας που ακολουθείται και στις γυναίκες, χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να μιλήσει ανοιχτά στον περίγυρό του για την περιπέτεια της υγείας του. Μέχρι που έναν χρόνο αργότερα, άνοιξε την τηλεόρασή του, και είδε δύο άνδρες να έχουν περάσει την ίδια περιπέτεια με την υγεία τους, ανακαλύπτοντας παράλληλα ότι ο καρκίνος του μαστού χτυπά και τους άνδρες.

Ο ίδιος το αντιμετώπισε ως «φώτιση» και από εκεί και πέρα άρχισε να απελευθερώνεται και να μιλά με τον σωστό τρόπο για την αρρώστια του. Και μάλιστα έγινε υπερασπιστής και κήρυκας αυτής της ανδρικής ιδιαιτερότητας σε όλη την Αμερική, συμμετέχοντας σε κρατικά προγράμματα ενίσχυσης των ανδρών που βρίσκονται στην ίδια δύσκολη θέση μ' εκείνον. Παράλληλα γυρίζει τις ΗΠΑ συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δίνοντας ομιλίες, θέλοντας να απαλλάξει από αυτό το δυσάρεστο ταμπού τους άνδρες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. 
 
Μάλιστα μέσα στα άμεσα σχέδιά του είναι να περάσει ένα πρόγραμμα για την καθιέρωση της τρίτης εβδομάδας του Οκτωβρίου, ως την Εβδομάδα του Ανδρικού Καρκίνου του Μαστού σε όλες τις ΗΠΑ. Όπως δηλώνει ο ίδιος, θέλει να γίνει η φωνή όσων χάθηκαν, αλλά πολύ περισσότερο η φωνή όσων πάσχουν από αυτή την αρρώστια, και διστάζουν να την ονομάσουν ή ακόμα χειρότερα να προσπαθήσουν να θεραπευτούν σωστά από αυτήν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης