«Χάκαραν» τo email και την τηλεφωνική σύνδεση του διευθυντή της NSA

«Χάκαραν» τo email και την τηλεφωνική σύνδεση του διευθυντή της NSA

Έφηβος με το ψευδώνυμο «Cracka» έστελνε τις εισερχόμενες κλήσεις του Τζέιμς Κλάπερ στο… Κίνημα για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

«Χάκαραν» τo email και την τηλεφωνική σύνδεση του διευθυντή της NSA
Έφηβος χάκερ απέκτησε πρόσβαση στον προσωπικό ηλεκτρονικό λογαριασμό και την τηλεφωνική σύνδεση του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA), Τζέιμς Κλάπερ, αναστατώνοντας για λίγες ώρες τον «μεγάλο αδελφό» των ΗΠΑ.

Ο έφηβος που φέρει το ψευδώνυμο «Cracka» επιτέθηκε στους λογαριασμούς του Κλάπερ, ενώ υποστήριξε ότι απέκτησε πρόσβαση και στην τηλεφωνική σύνδεση του διευθυντή της NSA, καθώς και στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς της συζύγου του.

Εκπρόσωπος του γραφείου του Κλάπερ επιβεβαίωσε την επίθεση και δήλωσε ότι με την υπόθεση ασχολούνται οι αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
Ο «Cracka», όμως, δεν περιορίστηκε στην παραβίαση των email αλλά διασκέδασε εκτρέποντας τις εισερχόμενες κλήσεις του Κλάπερ μέσω της Verizon FiOS και προωθώντας τις στο…  Κίνημα για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης!

Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα, μάλιστα, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι που κάλεσαν τον διευθυντή της NSA αντί να ακούσουν τη φωνή του στο ακουστικό, άκουσαν εκείνη του συνιδρυτή της οργάνωσης για την Παλαιστίνη.

«Απάντησα στο τηλέφωνο ως Free Palestine Movement. Μου είπαν: “Ποιος;” Μου είπαν ότι ήθελαν να μιλήσουν με τον διευθυντή Κλάπερ
», δήλωσε έκπληκτος ο συνιδρυτής της οργάνωσης, ο οποίος τους απάντησε: «Λυπάμαι, δεν έχω τρόπο να σας συνδέσω».

Βέβαια, λίγες ώρες αργότερα από την παρέμβαση του χάκερ η τηλεφωνική γραμμή του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αποκαταστάθηκε.

Τον περασμένο Οκτώβριο, πάντως, και ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, είχε πέσει θύμα του «Cracka», ο οποίος κατάφερε να «χακάρει» τον προσωπικό ηλεκτρονικό λογαριασμό του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης