Συρία: Αποχώρησαν από την Χομς οι αντάρτες μετά από συμφωνία με τον Άσαντ

Συρία: Αποχώρησαν από την Χομς οι αντάρτες μετά από συμφωνία με τον Άσαντ

Οπλισμένοι και με τις οικογένειές τους θα αποχωρήσουν από την πόλη - Από την Χομς ξεκίνησε η επανάσταση κατά του Άσαντ

Συρία: Αποχώρησαν από την Χομς οι αντάρτες μετά από συμφωνία με τον Άσαντ
Οι αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος Άσαντ αποχώρησαν από την πόλη Χομς, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της Δαμασκού για κατάπαυση του πυρός.

Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ αναλαμβάνει και πάλι τον έλεγχο της Χομς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας. Με την αποχώρησή τους, οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες θα κινηθούν προς την επαρχία Ιντλίπ, βόρεια της χώρας,  η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την πόλη Χομς άναψε το φιτίλι της επανάστασης κατά του καθεστώτος Άσαντ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 750 πολίτες, ανάμεσά τους μαχητές και άμαχος πληθυσμός, αναμένεται να απομακρυνθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το BBC οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ξεκίνησαν ήδη να αποσύρονται από την πόλη Χομς. Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών, οι μαχητές της αντιπολίτευσης μαζί με τις οικογένειές τους θα αποχωρήσουν οπλισμένοι από την Χομς.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης