Πολωνός ΥΠΕΞ: Να εκπαιδεύσουμε τους πρόσφυγες και να τους στείλουμε πίσω να πολεμήσουν!

Πολωνός ΥΠΕΞ: Να εκπαιδεύσουμε τους πρόσφυγες και να τους στείλουμε πίσω να πολεμήσουν!

Είναι προτιμότερο οι πρόσφυγες να απασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο, παρά να... κάθονται και να πίνουν καφέ στο Βερολίνο, «εξήγησε» την πρότασή του ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι

Πολωνός ΥΠΕΞ: Να εκπαιδεύσουμε τους πρόσφυγες και να τους στείλουμε πίσω να πολεμήσουν!
Να εκπαιδεύσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη από τη Συρία ώστε να δημιουργήσουν στρατό και να επιστρέψουν να «ελευθερώσουν» την πατρίδα τους... Αυτή η «επαναστατική» ιδέα ανήκει στον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Βίτολντ Βαστσικόφσκι, που προέρχεται από τους Ευρωσκεπτικιστές που κέρδισαν τις πρόσφατες εκλογές, και αναπτύχθηκε στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. 

Ο Βαστσικόφσκι επιχείρησε να εξηγήσει πως είναι προτιμότερο οι πρόσφυγες να απασχοληθούν με αυτόν τον τρόπο, παρά να... κάθονται και να πίνουν καφέ σε κάποιο από τα κεντρικά σημεία του Βερολίνου ή άλλης ευρωπαϊκής πόλης. 

«Εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι έχουν έρθει στην Ευρώπη τελευταία. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν έναν στρατό. Δεκάδες χιλιάδες νέοι άντρες αποβιβάζονται από τα φουσκωτά με το iPad στο χέρι και αντί να ζητήσουν νερό ή φαγητό, ζητούν να μάθουν πού μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνα τους. Αυτοί μπορούν να ελευθερώσουν την πατρίδα τους με τη βοήθειά μας» ήταν τα λόγια του ακριβώς και συνέχισε: «Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου θα στείλουμε τους δικούς μας στρατιώτες να πολεμήσουν στην Συρία, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι πίνουν τον καφέ τους στο Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης