Έρευνα-σοκ δείχνει ότι οι Αγγλίδες δεν πλένονται όσο συχνά πρέπει

Έρευνα-σοκ δείχνει ότι οι Αγγλίδες δεν πλένονται όσο συχνά πρέπει

Μόνο μία στις πέντε κάνει ντους κάθε ημέρα, ενώ πάνω από το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι είχαν ξεπεράσει και τις... τρεις ημέρες χωρίς να πλυθούν

Έρευνα-σοκ δείχνει ότι οι Αγγλίδες δεν πλένονται όσο συχνά πρέπει
Μπορεί κάποια στερεότυπα να μην είναι έχουν μεγάλες δόσεις αλήθειας ή να είναι κακόβουλες ευκολίες εναντίον κάποιου, όμως όταν έρχονται επίσημες έρευνες και τα επιβεβαιώνουν τότε τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Ο λόγος για την έρευνα που έκανε μία εταιρία προϊόντων προστασίας του δέρματος, η Flint+Flint, και η οποία έδειξε ότι οι Αγγλίδες έχουν πολύ κακή σχέση με το νερό και την προσωπική υγιεινή.

Τα βασικά στοιχεία της έρευνας που έγιναν σε δείγμα 2000 γυναικών, κάνουν λόγο ότι η πλειοψηφία των γυναικών στην Βρετανία δεν κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, ενώ μία στις τρεις παραδέχθηκε ότι δεν έκανε μπάνιο ούτε μία φορά στις... τρεις μέρες. 

Το 57% των γυναικών, αν και γνωρίζουν την αξία της υγιεινής, δήλωσαν ότι δεν είχαν χρόνο να κάνουν ένα ντους ή μπάνιο πριν πάνε για ύπνο, και καθαρίζονταν με... υγρά μαντιλάκια. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι πάνω από 60% των Αγγλίδων δεν βγάζουν το make up πριν πέσουν για ύπνο, με τις περισσότερες από αυτές να μην θέλουν να χάσουν έστω και λίγα λεπτά ύπνου που απαιτεί η αφαίρεσή του. Όσο για το πρωϊνό, μόνο μία στις πέντε γυναίκες δήλωσε ότι κάνει μπάνιο ή ντους κάθε μέρα, ενώ πάνω από 30% δεν έκαναν μπάνιο παρά μετά την παρέλευση τριημέρου. 

Αν και οι περισσότερες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται την σημασία της προσωπικής υγιεινής, το 90% από αυτές λένε ότι είναι πολύ κουρασμένες για να ασχοληθούν με αυτό το θέμα είτε το βράδυ είτε το πρωί.

Όπως μάλιστα σημειώνει σκωπτικά στο συμπέρασμά της η έρευνα της εταιρίας, «είναι αλήθεια ότι η ταχύτητα της σημερινής ζωής είναι πολύ γρήγορη, όμως είναι σίγουρο ότι ως έθνος δεν έχουμε γίνει τόσο πολυάσχολοι για να μην πλενόμαστε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης