Αβραμόπουλος: Avησυχία για μεγάλο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία

Αβραμόπουλος: Avησυχία για μεγάλο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία

Έντονη ανησυχία εκφράζεται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για το κύμα προσφύγων που ενδέχεται να έλθει από την ανατολική Ουκρανία 

Αβραμόπουλος: Avησυχία για μεγάλο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία
Έντονη ανησυχία εκφράζεται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για το κύμα προσφύγων που ενδέχεται να έλθει από την ανατολική Ουκρανία μετά την νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή. Πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, μιλούν για αριθμό που μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και το ένα εκατομμύριο.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της EurActiv.gr σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να αντιμετωπίσει το θέμα.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, ο ΟΗΕ έκανε λόγο για 800.000 άτομα που έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, με περί τα 80.000 να έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην Λευκορωσία και χιλιάδες άλλους να αναζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχειρίσεως Κρίσεως της Λεττονίας Edmunds Akitis είχε πει ανοικτά ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή περίπου 10.000 προσφύγων από την Ουκρανία.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς από την EurActiv.gr
για τον αριθμό των Ουκρανών προσφύγων που ενδέχεται να εισέλθουν στην ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ετοιμότητα της Κομισιόν να αντιμετωπίσει  δραστικά το θέμα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη χρήση του μηχανισμού αντιμετωπίσεως καταστάσεων έκτακτης ανάγκης βάσει του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για και την αντιμετώπιση των τεράστιων μεταναστευτικών ροών προς την Ιταλία και την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: 
EurActiv.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης