Αυστραλία: Δωροδόκησε δουλέμπορους για να επιστρέψουν στην Ινδονησία

Αυστραλία: Δωροδόκησε δουλέμπορους για να επιστρέψουν στην Ινδονησία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό το διαβολικό εμπόριο να μην επαναληφθεί, είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άμποτ - Ινδονήσιοι διακινητές που μετέφεραν 65 πρόσφυγες ισχυρίστηκαν ότι αυστραλιανές αρχές τους κατέβαλαν 26.500 ευρώ για να επιστρέψουν πίσω στην Ινδονησία

Αυστραλία: Δωροδόκησε δουλέμπορους για να επιστρέψουν στην Ινδονησία
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ αρνήθηκε σήμερα να διαψεύσει την πληροφορία ότι οι αρχές της χώρας του πλήρωσαν διακινητές μεταναστών για να τους γυρίσουν στην Ινδονησία, επαναλαμβάνοντας ότι η Καμπέρα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι της» για να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση.

Έρευνα διεξάγεται στην Ινδονησία έπειτα από δηλώσεις του πλοιάρχου και μελών του πληρώματος ενός πλοίου που μετέφερε 65 πρόσφυγες οι οποίοι σκόπευαν να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις οποίες οι αυστραλιανές αρχές τους κατέβαλαν 26.500 ευρώ για να επιστρέψουν.

Οι 65 προέρχονταν από το Μπανγκλαντές, τη Βιρμανία (Μιανμάρ) και τη Σρι Λάνκα και έφθασαν στο τέλος του Μαΐου στις όχθες του ποταμού Ρότε στην ανατολική Ινδονησία.

Κλείσιμο
«Απλώς η απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό το διαβολικό εμπόριο να μην επαναληφθεί», δήλωσε ο Τόνι Αμποτ στο ραδιοφωνικό δίκτυο 3AW κάτω από καταιγισμό ερωτήσεων για το θέμα της καταβολής χρημάτων στο πλήρωμα.

«Θα σταματήσουμε αυτό το εμπόριο πάση θυσία. Θέσαμε ένα τέλος και θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει έτσι», είπε προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τις ενέργειες των αρχών στα σύνορα, για να μην δώσει πληροφορίες στους διακινητές.

Εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι εάν οι πληροφορίες του πληρώματος είναι σωστές, οι ενέργειες αυτές των αυστραλιανών αρχών είναι λυπηρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης