Η «αγανακτισμένη» δήμαρχος της Βαρκελώνης διώχνει τους τουρίστες

Η «αγανακτισμένη» δήμαρχος της Βαρκελώνης διώχνει τους τουρίστες

Η νεοεκλεγείσα Αντα Κολάου υποστηρίζει ότι ο τουρισμός βλάπτει την πόλη - Φόβοι ότι η πρωτεύουσα της Καταλονίας θα μετατραπεί σε… Βενετία

Η «αγανακτισμένη» δήμαρχος της Βαρκελώνης διώχνει τους τουρίστες
Από την Σαγράδα Φαμίλια, στο πάρκο του Γκουέλ, στις παραμυθένιες κατοικίες του Γκαουντί, μέχρι το Καμπ Νου η Βαρκελώνη αποτελεί έναν από τους κύριους  προορισμούς των τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο που περίπου 7 εκατ. ταξιδιωτών αναμένεται να περιηγηθούν στις πλατείες και τις συνοικίες της πρωτεύουσας της Καταλονίας, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μέσα το Λονδίνο και το Παρίσι σε ποσοστό τουριστικών επισκέψεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο η «αγανακτισμένη» νεοεκλεγείσα δήμαρχος της πόλης Αντα Κολάου Μπαγιάνο, η οποία κατέκτησε την Βαρκελώνη με «χαρτί» της την κινητοποίηση κατά των εξώσεων, λέει «όχι» στους τουρίστες.

Σύμφωνα με την ίδια οι προβλέψεις για την εισροή 7 εκατ. τουριστών δεν αποτελούν καλά νέα, καθώς θα δυσκολέψουν τη ζωή του 1,7 εκατ. κατοίκων.

Η διαρκώς αυξανόμενη προτίμηση των ταξιδιωτών στην Βαρκελώνη ενισχύει τους φόβους των ντόπιων ότι θα μετατρέψει την περιοχή της Las Ramblas σε «θεματικό πάρκο».
Κλείσιμο

Μάλιστα, η Κολάου μιλώντας στην ισπανική El Pais τόνισε πως θα υπάρξει μορατόριουμ για την έγκριση νέων ξενοδοχείων και πως θα αναπτυχθεί ένα πλάνο που θα διασφαλίζει ότι η Βαρκελώνη «δε θα καταλήξει σαν την Βενετία», στην οποία οι πολίτες διαμαρτύρονται για τον τεράστιο αριθμό τουριστών, οι οποίοι συρρέουν για να θαυμάσουν τα κανάλια της και τα επιβλητικά κτίριά της.

Οι καταστηματάρχες κι οι απλοί πολίτες στην Βαρκελώνη του Ζουάν Μιρό και της Μονσεράτ Καμπαγιέ, διαμαρτύρονται για τον θόρυβο και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες.

Μάλιστα, διαδηλωτές προχώρησαν στην κατάληψη κτιρίου στην περιοχή Γκράθια, ώστε να αποτρέψουν την ανακαίνισή του σε ξενοδοχείο, ενώ στην Μπαρτσελονέτα δεκάδες ήταν όσοι διαμαρτυρηθήκαν για τους ταξιδιώτες που μετέτρεπαν τα διαμερίσματα προς ενοικίαση σε πανδοχεία.

Παρά τη φιλοδοξία της, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος σκοπεύει να προστατεύσει ορισμένες συνοικίες από την… απόβαση των ταξιδιωτών, αλλά σίγουρα δε θα μπορέσει να σκεπάσει με τα… φτερά της όλες τις περιοχές της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης