«Μακεδονία» λέει τα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ

«Μακεδονία» λέει τα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ

Λίγες μέρες αφότου χόρεψε «αγκαζέ» με τον Νίκο Κοτζιά το «We Are The World», ο γγ Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλεσε τα Σκόπια τέσσερις φορές «Μακεδονία» 

«Μακεδονία» λέει τα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ
Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των «28», κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί η βία στην ΠΓΔΜ και να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στο έπακρο.

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία» (σ.σ. όπως την αποκάλεσε στην απάντησή του) καθώς πρόκειται για ένα επίδοξο μέλος του Οργανισμού.

«Πιστεύω πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης στη «Μακεδονία». Μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τέσσερις φορές.

Κλείσιμο
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν από μερικές ημέρες, την περασμένη Τετάρτη, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, χόρευε «αγκαζέ» με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά το πασίγνωστο «We Are The World» στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που συγκλήθηκε στην Αττάλεια.

Η Ευρωπαϊκή Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών σε ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο λαός της ΠΓΔΜ αξίζει περισσότερη δημοκρατία», χαιρέτισε τις χτεσινές, ειρηνικές διαδηλώσεις στα Σκόπια, αναφέροντας πως το γεγονός ότι τουλάχιστον 50.000 συμμετείχαν σε αυτές «δείχνει ότι οι πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση στη χώρα και θέλουν περισσότερη δημοκρατία».

Μιλώντας στο συλλαλητήριο, o Κνουτ Φλεκενστάιν, αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα εξής: «Η "Μακεδονία" πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση περισσότερης δημοκρατίας, ενός ανεξάρτητου δικαστικού σώματος, ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης και προς έναν επιτυχή αγώνα κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, είτε από μεμονωμένους πολίτες ή από αιρετούς αξιωματούχους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης