Βίντεο: H Google τιμά τη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες, με το νέο της doodle

Βίντεο: H Google τιμά τη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες, με το νέο της doodle

Το σημερινό doodle σηματοδοτεί την 81 επέτειο της πιο εμβληματικής φωτογραφίας της διάσημης Νέσι

Βίντεο: H Google τιμά τη Νέσι, το διάσημο τέρας του Λοχ Νες, με το νέο της doodle
Σαν σήμερα,ακριβώς πριν από 81 χρόνια, η Daily Mail δημοσίευσε μία φωτογραφία, η οποία υποτίθεται ότι αναπαριστούσε το κεφάλι και το λαιμό της Νέσι, του διάσημου τέρατος της λίμνης Λοχ Νες στην Σκοτία. 

Αν και είχε ανακοινωθεί ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Robert Kenneth Wilson, έναν γυναικολόγο που ζούσε στο Λονδίνο, ο ίδιος δεν ήθελε να συσχετιστεί το όνομά του με την υπόθεση. Κατά συνέπεια, το εντυπωσιακό ντοκουμέντο έμεινε στην ιστορία ως «φωτογραφία του χειρούργου».

Ο Wilson ισχυρίστηκε ότι το κεφάλι της Νέσι εμφανίστηκε ξαφνικά στην επιφάνεια της λίμνης όταν ο ίδιος απολάμβανε τη θέα και έτσι βρήκε την ευκαιρία να τραβήξει τέσσερις φωτογραφίες.

Από αυτές, μόνο δύο βγήκαν καθαρές και η πρώτη ήταν εκείνη που επιλέχθηκε από την εφημερίδα.

Αν και για πολλά χρόνια η «φωτογραφία του χειρούργου» θεωρούταν ως η σημαντικότερη απόδειξη της ύπαρξης της θρυλικής Νέσι, από το 1994 και έπειτα οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν ότι επρόκειτο απλά για ένα καλοστημένο κόλπο.
Κλείσιμο

Το σημερινό doodle αναπαριστά τη Νέσι σαν ένα μεγάλο υποβρύχιο, που κινείται χάρη στις προσπάθειες τριών εξωγήινων «κλείνοντας το μάτι» στις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για το θρυλικό πλάσμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης