Μαγιό τέλος στα καλλιστεία για τη Μις Κόσμος!

Μαγιό τέλος στα καλλιστεία για τη Μις Κόσμος!

Γιατί η κάτοχος του τίτλου θα είναι περισσότερο πρεσβευτής και όχι βασίλισσα της ομορφιάς, δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής

Μαγιό τέλος στα καλλιστεία για τη Μις Κόσμος!
Μια παράδοση που μετρά 63 χρόνια αποφάσισε να καταργήσει η οργανωτική επιτροπή των καλλιστείων για την ανάδειξη της Μις Κόσμος.

Για πρώτη φορά μετά το 1951 οι υποψήφιες στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν θα «παρελάσουν» με μαγιό!

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του οργανισμού Μις Κόσμος/Μις ΗΠΑ Κρις Γουίλμερ, «ο οργανισμός έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον εαυτό του από τα μαγιό γιατί αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος. Δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός ομορφιάς, είναι "ομορφιά με σκοπό"».

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια η οργανωτική επιτροπή έχει δώσει έμφαση στον γύρο με ονομασία «ομορφιά με σκοπό» στον οποίο οι υποψήφιες εκτελούν φιλανθρωπικό έργο και διαφημίζουν αξιόλογες καμπάνιες.

«Η Μις Κόσμος θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία. Είναι περισσότερο πρεσβευτής και όχι βασίλισσα της ομορφιάς» προσπάθησε να αιτιολογήσει την απόφαση ο Γουίλμερ.

Επειδή όμως εξακολουθεί να είναι διαγωνισμός ομορφιάς η οργανωτική επιτροπή θα αντικαταστήσει τα μπικίνι με ρούχα θαλάσσης. «Θα είναι περισσότερο διαγωνισμός μόδας παρά ένα σόου με μπικίνι» συμπλήρωσε ο Γουίλμερ.

Η τελευταία Μις Κόσμος ήταν η νοτιοαφρικανή Ρολέν Στράους, η οποία στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η 64η κάτοχος του τίτλου που φόρεσε μπικίνι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης