ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί στο Μπάφαλο από το «σύννεφο» χιονιού που κάλυψε την πόλη

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί στο Μπάφαλο από το «σύννεφο» χιονιού που κάλυψε την πόλη

Για τη χειρότερη χιονόπτωση όσο μπορούν να θυμηθούν κάνουν λόγο οι κάτοικοι - Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί στο Μπάφαλο από το «σύννεφο» χιονιού που κάλυψε την πόλη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πολιτεία ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων από το κύμα ψύχους και τη σφοδρή χιονόπτωση την οποία ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως τη χειρότερη που μπορούν να θυμηθούν.

Μάλιστα ο Άντριου Κόμο εξέδωσε απαγόρευσης μετακινήσεων σε ορισμένες περιοχές στις οποίες το χιόνι έφτασε και το 1,5 μέτρο σε ύψος.

Κλείσιμο


Από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν περισσότερο ήταν η πόλη του Μπάφαλο όπου και αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό ένα «τείχος χιονιού» να καλύπτει όλη την πόλη κατά μήκος της λίμνης Έρι.



Τρεις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους όταν έπαθαν καρδιακή προσβολή την ώρα που φτιάριζαν χιόνι με το τέταρτο θύμα να καταγράφεται σε τροχαίο δυστύχημα.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση δεκάδες οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι με τις ουρές σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν τα 150 αυτοκίνητα. Η πολιτειακή αστυνομία με σνόουμομπιλ μοίρασε κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης σε όσους εγκλωβίστηκαν. Ανάμεσά τους και ομάδα του γυναικείου κολλεγιακού μπάσκετ που παρέμεινε ακινητοποιημένη μέσα στο λεωφορείο για περισσότερες από 27 ώρες.





Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Επιστήμονες εξηγούν ότι οι εικόνες που δημιουργήθηκαν στο Μπάφαλο οφείλονται στο λεγόμενο «φαινόμενο της λίμνης» όταν δηλαδή οι παγωμένοι άνεμοι συναντούν τα θερμότερα νερά της λίμνης δημιουργώντας ένα «σύννεφο» χιονιού από τους υδρατμούς.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης