Στην πυρά ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν: Παράνομος, ακριβός και... χωρίς άδεια;

Στην πυρά ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν: Παράνομος, ακριβός και... χωρίς άδεια;

Παρανομίες, καταχρήσεις, υπερκοστολογίσεις που φθάνουν στο 1.000% και παραβιάσεις της οικολογικής νομοθεσίας - Τι απαντά σε όλα αυτά ο πρόεδρος της Τουρκίας; «Ο πραγματικός ένοικος του ανακτόρου είναι ο ίδιος ο λαός»!!!

Στην πυρά ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν: Παράνομος, ακριβός και... χωρίς άδεια;
Τον έχουν αποκαλέσει νέο Οθωμανό Σουλτάνο, Φαραώ, Άρχοντα των Δημοσκοπήσεων...

Ίσως η πιο επιβλητική φιγούρα της Τουρκίας μετά τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες, χωρίς να πτοείται για τίποτε από όσα ακούει, διαβάζει, βλέπει να συμβαίνουν γύρω του...

Τα τελευταία δημοσιεύματα του τουρκικού (και όχι μόνο...) τύπου κατακεραυνώνουν τον πρόεδρο της Τουρκίας και μιλούν για δαιδαλώδη σκάνδαλα και παρατυπίες που αφορούν στο νέο παλάτι «Ak Saray» που έχτισε και εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες.

Κλείσιμο


Το νέο προεδρικό παλάτι του Ερντογάν, αυτό το νεόδμητο ανάκτορο, το οποίο κόστισε 615 εκατομμύρια δολάρια είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από τον Λευκό Οίκο(214 ετών!), το Κρεμλίνο της Μόσχας αλλά και από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν διαθέτει άδεια αφού η τουρκική βουλή είχε εγκρίνει άδεια πρωθυπουργικής κατοικίας και όχι προεδρικού μεγάρου. Μάλιστα, στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρεται ότι οι πολέμιοι του Ερντογάν σκέπτονται να μετονομάσουν το παλάτι «Ak Saray» σε «Unlicensed Palace»(Το Παλάτι χωρίς άδεια).

Το παλάτι έχει έκταση 300.000 τετραγωνικά μέτρα, με 1.000 δωμάτια, πολλές αίθουσες εκδηλώσεων και ξενώνες για τους επίσημους προσκεκλημένους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκτός της έκτασης των 300.000 τετραγωνικών μέτρων υπάρχει ένα ακόμα κτίριο κατασκευασμένο ειδικά για συναντήσεις με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους άλλων κρατών, ξενώνες, κήπους, πάρκα καθώς επίσης και ένα συνεδριακό κέντρο.

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει και η φήμη των υπερκοστολογίσεων και η παραφιλολογία γύρω από αυτό το ζήτημα. Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να έχει ανακοινώσει δημοσίως σε αριθμούς το κόστος του νέου «εθνικού μνημείου» - μιλά για 432 εκατ. δολάρια που έχουν ήδη ξοδευτεί για την κατασκευή του και άλλα 135 εκατ. δολάρια που θα αξιοποιηθούν για το κτίσμα το 2015 - ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που γράφουν και μιλούν για αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα, υπάρχει τουρκικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι τα τρελά λεφτά που δόθηκαν για να κατασκευαστεί ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν θα μπορούσαν να δοθούν για την καταπολέμηση του Εμπολα...



«Ξεσηκωμός» από ομάδες περιβαλλοντολόγων - Παρανομίες και παραβιάσεις της οικολογικής νομοθεσίας

Την ίδια ώρα πληθώρα περιβαλλοντικών οργανώσεων τάσσεται κατά του κτίσματος, διότι χτίστηκε επάνω σε προστατευόμενη περιοχή.

«Το Ανάκτορο – σε οικόπεδο 30.000 στρεμμάτων – κτίστηκε σε οικολογικά προστατευόμενο πάρκο της Άγκυρας και χρειάστηκε να κοπούν 3.000 δένδρα και να μεταφυτευθούν αλλά 10.000.

Για να έχουν πλήρη οπτική άνεση και ανοικτό ορίζοντα όσοι θα διαμένουν σε αυτό η πολεοδομική υπηρεσία περιόρισε από 30 σε 20 τους ορόφους πολυκατοικιών που μπορεί να κτιστούν στην ευρύτερη περιοχή του και γκρέμισε δέκα ορόφους σε δυο υπό κατασκευήν ουρανοξύστες των 30 ορόφων», γράφει η «Washington Post».

Στόχος επικρίσεων έγινε επίσης η παραγγελία του νέου προεδρικού αεροσκάφους, καθώς το κόστος του (185 εκατ. δολάρια) αποκαλύπτεται τώρα ότι είναι κατά 25% μεγαλύτερο εκείνου που αρχικά ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Τι απαντά σε όλα αυτά ο πρόεδρος της Τουρκίας; «Ο πραγματικός ένοικος του ανακτόρου είναι ο ίδιος ο λαός»!!!






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης