Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλων με αντιδράσεις από την Ιαπωνία
Η Πιονγκιάνγκ εκτόξευσε δύο πυραύλους οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα που χωρίζει την Κορεατική χερσόνησο από την Ιαπωνία
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Κυριακή στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων στο ανατολικό τμήμα των χωρικών της υδάτων, ωθώντας την Ιαπωνία να καταθέσει έντονη διαμαρτυρία στην Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.
Οι πύραυλοι, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν μεταξύ 19:20 και 19:30 ώρα Ελλάδος από περιοχή στη νοτιοδυτική Βόρεια Κορέα, διένυσαν απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων πριν πέσουν στη θάλασσα που χωρίζει την Ιαπωνία από την χερσόνησο της Κορέας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.
«Η πράξη αυτή αποτελεί σαφή παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε σε δημοσιογράφους γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα. «Η κυβέρνηση κατέθεσε διαμαρτυρία διά της διπλωματικής οδού στο Πεκίνο», είπε.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από την εκτόξευση των πυραύλων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι