ΟΗΕ: Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

ΟΗΕ: Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

Οι κυρώσεις κατά του Αμπουμπακάρ Σεκάου περιλαμβάνουν διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών

Άνδρες εκτός εαυτού έδειραν τις συζύγους τους!
ΟΗΕ: Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες στη "μαύρη λίστα" των κυρώσεων τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας και μία αποσχισθείσα ομάδα της - το πρώτο πρόσωπο και η πρώτη ομάδα που εντάσσονται στη "μαύρη λίστα" μετά την τοποθέτηση της ίδιας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

Οι κυρώσεις κατά του Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγού της ριζοσπαστικής οργάνωσης, η οποία έχει απαγάγει εκατοντάδες μαθήτριες, και κατά της αποσχισθείσας Ανσάρου περιλαμβάνουν διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών με βάση τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Ρωσία "πάγωσε για τεχνικούς λόγους" την ένταξη της ομάδας στη λίστα επειδή χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να την εξετάσει, αλλά διπλωμάτες είπαν ότι χθες ήρθη το πάγωμα κι έτσι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ.

Κλείσιμο
Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή του ΣΑ του ΟΗΕ για τις κυρώσεις εναντίον της αλ Κάιντα τοποθέτησε την οργάνωση στη "μαύρη λίστα" ύστερα από αίτημα της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΗΕ για την κατάταξη της οργάνωσης στη λίστα των κυρώσεων, η Μπόκο Χαράμ περιγράφεται ως συνεργάτης της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM).

Η Ανσάρου κατηγορείται για τη δολοφονία πολλών δυτικών ομήρων. Αποσχίστηκε από την Μπόκο Χαράμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο 186 κυρίως μουσουλμάνων πολιτών στη μεσαιωνική ισλαμική πόλη Κάνο στις αρχές του 2012.

Ο Σεκάκου φέρεται ότι είναι ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ. Πριν από ένα χρόνο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε ότι προσφέρεται αμοιβή έως και επτά εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης