Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον Γκιουλέν

Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον Γκιουλέν

Δάχτυλος Ερντογάν πίσω από την εκδικητική απόλυση

Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον Γκιουλέν
Η τουρκάλα δημοσιογράφος Yasemin Taskin έχασε τη δουλειά της ως ανταποκρίτρια της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στην Ιταλία, επειδή ο ιταλός σύζυγός της και δημοσιογράφος, Marco Ansaldo, πήρε συνέντευξη στην εφημερίδα La Repubblika από τον ορκισμένο εχθρό του Ερντογάν, τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ηταν 28 Μαρτίου όταν ο δημοσιογράφος Marco Ansaldo δημοσίευσε συνέντευξη του τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Την ίδια μέρα ακριβώς η σύζυγός του, επίσης δημοσιογράφος στην Sabah, έμαθε με ένα e-mail ότι απολύεται έπειτα από 14 χρόνια δουλειάς στην τουρκική εφημερίδα.
Κλείσιμο

Η Yasemin Taskin δηλώνει ότι είναι η δεύτερη φορά που χάνει τη δουλειά της για τον ίδιο σχεδόν λόγο! Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, το 1998 ο σύζυγός της είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τότε η Taskin απολύθηκε από το πρακτορείο «Ανατολή», στο οποίο εργαζόταν ως ανταποκρίτρια.

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία καλλιεργεί ένα επικίνδυνο κλίμα πόλωσης και ελπίζει στις προεδρικές εκλογές της χώρας το καλοκαίρι ο λαός να δώσει την απάντηση στον τούρκο πρωθυπουργό διαφορετικά η Taskin προειδοποιεί ότι το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Ερντογάν, θα είναι πολύ υψηλό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης