Tο Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη φονική επίθεση στη Βηρυτό

Tο Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη φονική επίθεση στη Βηρυτό

Οργάνωση που θεωρείται παρακλάδι της Αλ- Κάιντα ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση


Tο Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για τη φονική επίθεση στη Βηρυτό
Η σουνιτική οργάνωση «Ταξιαρχίες του Αμπντουλάχ αλ Αζάμ», οργάνωση που θεωρείται παρακλάδι της Αλ- Κάιντα, ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την διπλή βομβιστική επίθεση μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν στη νότια Βηρυτό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και 146 να τραυματιστούν.

Μάλιστα, σε δήλωσή του ο ηγέτης της οργάνωσης προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν στο Λίβανο μέχρι οι δυνάμεις του Ιράν εγκαταλείψουν τη Συρία.

Ωστόσο, το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι ευθύνεται για την επίθεση και, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρζιέχ Αφχάμ, «η τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα έξω από την πρεσβεία του Ιράν συνιστά ένα απάνθρωπο και ειδεχθές έγκλημα των σιωνιστών και των μισθοφόρων τους».

Εξάλλου, ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο πολιτιστικός ακόλουθος της ιρανικής πρεσβείας, Εμπραχίμ Ανσάρι.

Κλείσιμο






Το λιβανικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι επρόκειτο για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που διαπράχθηκε από έναν πεζό και έναν εποχούμενο καμικάζι.

Ωστόσο, βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν έναν άνδρα να τρέχει προς τον εξωτερικό τοίχο της ιρανικής πρεσβείας στη Βηρυτό πριν ανατιναχθεί προκαλώντας την πρώτη από τις δύο εκρήξεις στην περιοχή, δήλωσαν λιβανέζοι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι που παρακολούθησαν τα βίντεο δήλωσαν ότι μια δεύτερη έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο πολύ κοντά στην πρεσβεία. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης