Πρίγκιπας Άντριου: Συνεχίζει το «κρυφτούλι» - Τον ψάχνουν για να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση

Πρίγκιπας Άντριου: Συνεχίζει το «κρυφτούλι» - Τον ψάχνουν για να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση

Ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει μια εβδομάδα προθεσμία για να προσφύγει κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου - «Ναι» στο αίτημα της Βιρτζίνια Ρόμπερτς να του μεταβιβάσει τα έγγραφα στην έδρα του

prince_andrew
Μία εβδομάδα προθεσμία έχουν οι δικηγόροι του Δούκα του Γιορκ για να προσφύγουν κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, που απάντησε θετικά στο αίτημα να ειδοποιηθεί επίσημα από τα βρετανικά δικαστήρια για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που εκκρεμεί σε βάρος του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της Βιρτζίνια Ρόμπερτς να επικοινωνήσει επίσημα μαζί του, εάν χρειαστεί, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη. Η προσφυγή της Βικτόρια Ρόμπερτς και των δικηγόρων της έγιναν μετά το «κρυφτούλι» του πρίγκιπα Άντριου, που είχε αναζητήσει καταφύγιο είτε στο παλάτι του Ουίνδσορ είτε στο Μπαλμόραλ, μαζί με τη μητέρα του, με στόχο να αποφύγει την επίδοση των δικαστικών εγγράφων.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δικηγόροι του πρίγκιπα ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, σχετικά με τον τρόπο επίδοσης των εγγράφων στον πελάτη του.

Θετικοί σε προσφυγή οι δικηγόροι του Άντριου

«Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Άντριου δήλωσαν ότι μπορεί να επιδιώξουν να αμφισβητήσουν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναγνωρίσει την εγκυρότητα της σύμβασης της Χάγης, για αίτημα των δικηγόρων» της Βικτόρια Ρόμπερτς Τζούφρε.

Οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να γίνει έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Η Βικτόρια Ρομπερτς καταγγέλλει τον δούκα για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 17 ετών και σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, επικαλούμενη ηθική βλάβη και μεγάλη ζημία που υπέστη. Η ίδια υποστηρίζει ότι την στρατολόγησε ο πρώην φίλος του πρίγκιπα Άντριου και παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν για να κάνει σεξ με τον δούκα. Ο Άντριου αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ήδη, το πρόβλημα για το ζήτημα των επιδόσεων στον πρίγκιπα Άντριου έχει συζητηθεί από τις προδικαστικές ακροάσεις του αστικού σκέλους της υπόθεσης τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Ο δικηγόρος της Βικτόρια Ρόμπερτς υποστήριξε ότι τα απαραίτητα έγγραφα παραδόθηκαν στην τελευταία γνωστή κατοικία του ενάγοντα και ότι τα έγγραφα εστάλησαν μέσω του Βασιλικού Ταχυδρομείου.

Κλείσιμο
Ο Άντριου Μπρέτλερ, δικηγόρος του πρίγκιπα στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η νομική ομάδα του αμφισβητεί την ισχύ της επίδοσης μέχρι σήμερα, αμφισβητώντας τη διαδικασία, τόσο βάσει των νόμων του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και του διεθνούς δικαίου.

Ο Αμερικανός δικαστής Λιούις Κάπλαν αποφάσισε ότι η νομική ομάδα της Βικτόρια Ρόμπερτς μπορεί να προσπαθήσει να επιδώσει τα δικαστικά έγγραφα στον δικηγόρο του Άντριου στο Λος Άντζελες, ανεξάρτητα με το εάν ο δούκας τον εξουσιοδότησε να τα δεχθεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.255 τα νέα κρούσματα - 352 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

Πατέλης για e-food: Ο νέος εργασιακός νόμος έδωσε επιπλέον δικαιώματα στους ντελιβεραδες - Ψέματα όλα τα άλλα

Στα αμφιθέατρα επιστρέφουν οι φοιτητές - Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης