Ελλάδα-Γιβραλτάρ 4-0: Με «ντόρτια» στα μπαράζ

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 4-0: Με «ντόρτια» στα μπαράζ

Η Εθνική κέρδισε εύκολα με 4-0 το αδύναμο Γιβραλτάρ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα μπαράζ που οδηγούν στα τελικά της Ρωσίας - Ιταλία, Δανία, Κροατία και Ελβετία οι πιθανοί αντίπαλοί μας στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 4-0: Με «ντόρτια» στα μπαράζ
Πρώτος στόχος πριν την έναρξη του συγκεκριμένου προκριματικού ομίλου ήταν να γίνουμε ομάδα. Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας από το καταστροφικό πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι και τις ήττες από τα Νησιά Φεροέ. Με Βέλγιο και Βοσνία στον όμιλο είμασταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Κλείνοντας αυτήν την σειρά των 10 αγώνων η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς, αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της και με μόλις μία ήττα. Αυτή από το Βέλγιο...

Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ δεν χρειάζεται σπουδαία ποδοσφαιρική ανάλυση. Μ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο και με ένα πιο... ορεξάτο δεύτερο η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 4-0 που της «κλείδωσε» την θέση της στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια στα μπαράζ του Νοεμβρίου, όπου πιθανοί αντίπαλοι μας είναι οι Ιταλία, Ελβετία, Κροατία, Δανία.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν τεράστια ανάμεσα στις δύο ομάδες ωστόσο αυτό δε φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα δεν είχε όρεξη, δεν έβαλε ένταση στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε ν' απειλήσει σοβαρά την εστία του Γιβραλτάρ. Ούτε από τις στημένες φάσεις που κέρδισε αλλά ούτε και από κάποιους συνδυασμούς.
Κλείσιμο

Εν τέλει το γκολ που μας έβγαλε και το όποιο άγχος είχαμε ήρθε από τον αρχηγό. Μία εξαιρετική σέντρα του Ζέκα και μία ωραία κεφαλιά του Τοροσίδη «ξεκλείδωσε» το ματς και ουσιαστικά έκανε το υπόλοιπο ματς διαδικαστικό.



ΕΝΤΑΣΗ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Προφανώς το ζητούμενο ήταν η νίκη. Αλλά κόντρα στο Γιβραλτάρ το ζητούμενο είναι και τα γκολ. Οσο το δυνατόν περισσότερα τόσο το καλύτερα. Η Ελλάδα τα βρήκε με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα και να ανεβαίνει στην 8η θέση στον πίνακα των all time scorer της Εθνικής (με 16 γκολ).

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γιαννιώτας με το πρώτο του επίσημο γκολ με την Εθνική (είχε σκοράρει και στο φιλικό με την Ολλανδία). Ολα έγιναν όπως έπρεπε και η Ελλάδα μπαίνει στα μπαράζ του Νοεμβρίου.



Mvp: Κώστας Μήτρογλου. Οσο θα σκοράρει τόσο θ' αυξάνει την αυτοπεποίθησή του. Μπορεί να μην έκανε μεγάλο ματς αλλά ο «πιστολέρο» στην επιστροφή του έβαλε τρία γκολ σε δύο ματς και... ζεσταίνεται για τα μπαράζ.
Αδύναμος κρίκος: Ποιος να ξεχωρίσεις από τους παίκτες του Γιβραλτάρ. Πολύ χαμηλό το επίπεδο και θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον.
Στο ύψος του: Βασίλης Τοροσίδης. Οχι τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά για το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο προκριματικό όμιλό πέτυχε τρία γκολ.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια στιγμή που να ξεχώρισε.
Το στραγάλι: Ο Γεωργιανός, Τζιόρτζι Κρουασβίλι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Εκανε αυτό που έπρεπε. Μπορεί να είχε πάλι ένα κακό ημίχρονο (το πρώτο) αλλά εν τέλει και τη νίκη πήρε η Εθνική και τα γκολ βρήκε κόντρα στο πολύ αδύναμο Γιβραλτάρ. Στόχος επετεύχθη αλλά πλέον χρειαζόμαστε βελτίωση για τα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου
Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραϊμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπεζ, Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς, Ερνάντεζ, Κούμπες
Πηγή:www.gazzetta.gr



Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr
Τέλος του αγώνα, η Ελλάδα είναι στα μπαράζ και την Παρασκευή μαθαίνει αντίπαλο.

90': Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

85': Σουτ του Μήτρογλου διώχνει ο Ιμπραχίμ

81': Μαγική κάθετη πάσα του Φορτούνη στον Μήτρογλου που δίνει την ασίστ στον Γιαννιώτα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

78' ΓΚΟΛ: Πάσα του Φορτούνη στον Σταφυλλίδη ο οποίος πρόλαβε τη μπάλα κι έκανε την εξαιρετική σέντρα στον Γιαννιώτα με τον τελευταίο να πετυχαίνει το 4-0 με κεφαλιά!

Η πλειοψηφία του κόσμου αποδοκίμασε έντονα την ομάδα των νεαρών που συμμετείχαν στην συμπλοκή, προς στιγμήν πήγε πάλι να ανάψει η...φωτιά, αλλά φαίνεται πως έχει επανέλθει η ηρεμία.

73': Γιαννιώτας αντί Χριστοδουλόπουλου η τελευταία αλλαγή

71': Ένταση μεταξύ των Ελλήνων φιλάθλων (!!!) στο πέταλο και άγριες συμπλοκές! Ένας άνδρας οδηγήθηκε από τους άνδρες σικιούριτι εκτός γηπέδου.

Το Βέλγιο προηγείται με 3-0 της Κύπρου σε ένα ματς που εξελίσσεται σε οικογενειακή υπόθεση καθώς δύο γκολ έχει πετύχει ο Εντέν Αζάρ και ένα ο αδερφός του Θόργκαν

69': Τρομερό σουτ του Μήτρογλου η μπάλα μόλις πάνω από το δοκάρι! 

69': Τζιόλης και Μανιάτης αντί των Παπασταθόπουλου, Τοροσίδη οι πρώτες κινήσεις του Σκίμπε.

Ο Μήτρογλου μέσα σε δύο λεπτά "καθάρισε" το ματς! Αν και δεν του είχε βγει καμία προσπάθεια μέχρι το 61' χτύπησε την κατάλληλη στιγμή!


63' ΓΚΟΛ: Νέα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, κάθετη του Ταχτσίδη στον Τοροσίδη που αρχικά μπερδεύτηκε αλλά γύρισε στον Μήτρογλου κι ο τελευταίος μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 3-0! Η Εθνική είναι οριστικά στα μπαράζ

61' ΓΚΟΛ: Ωραία εναλλαγή της μπάλας έξω από την αντίπαλη περιοχή με τον Μάνταλο να πασάρει στον Μήτρογλου κι ο τελευταίος από κοντά δεν αστοχεί για το 2-0!!!

60': Σέντρα του Σταφυλλίδη μπλοκάρει ο Ιμπραχίμ.

Το Βέλγιο πετυχαίνει δεύτερο γκολ εις βάρος της Κύπρου.

Ο Χαΐροβιτς ανοίγει το σκορ στο Ταλίν για την Βοσνία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τη 2η θέση, αλλά πρέπει να βάλει το δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς.


Η βαθμολογία μετά το γκολ της Βοσνίας διαμορφώνεται ως εξής:
1.Βέλγιο 28
2.Ελλάδα 19
3.Βοσνία-Ερζεγοβίνη 17
4.Εσθονία 11
5.Κύπρος 10
6.Γιβραλτάρ 0


56': Ο Χριστοδουλόπουλος κερδίζει νέο κόρνερ, ο Παπαδόπουλος παίρνει ξανά την κεφαλιά με τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

54': Κόρνερ και πάλι με τον Φορτούνη, ο Παπαδόπουλος παίρνει την κεφαλιά, όμως αδύναμα η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ιμπραχίμ.

49': Το εκτελεί ο Φορτούνης, ο Παπασταθόπουλος πιάνει την κεφαλιά, αλλά μη έχοντας καλή ισορροπία η μπάλα καταλήγει άουτ.

48': Κόρνερ για την Εθνική από την προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. 

47': Ταχύτατη αντεπίθεση με τον Φορτούνη να κάνει την σέντρα, αλλά ο Μήτρογλου είχε και πάλι κακό τελείωμα
 
46': Σέντρα στο β' ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. Πάντως θα πρέπει να έρθει γρήγορα το δεύτερο γκολ για να φύγει εντελώς το άγχος

Στα ημίχρονα των άλλων αγώνων του ομίλου, Βέλγιο-Κύπρος 1-0, Εσθονία-Βοσνία 0-0.

45': Λήξη του πρώτου ημιχρόνου

45': Αδράνεια στην ελληνική άμυνα, ο Κούμις μπαίνει στην περιοχή, κάνει την πρώτη ντρίμπλα, αλλά τελικά οι αμυντικοί διώχνουν σε κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο. 

41': Εκπληκτική πάσα του Χριστοδουλόπουλου στον Φορτούνη, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή, κάνει το γύρισμα στο Μήτρογλου, αλλά ο τελευταίος κάνει κακό κοντρόλ και χάνεται τεράστια ευκαιρία για το 2-0! Δεν είναι η μέρα του σήμερα



39': Ο Μάνταλος μπαίνει στην περιοχή, αλλά σε 8 αμυντικούς δεν μπορούσε να περάσει η πάσα προς τον Μήτρογλου

38': Ο Φορτούνης κλέβει και πασάρει στον Μήτρογλου, ο οποίος πατάει τη μπάλα και χάνεται η ευκαιρία για κόντρα επίθεση

37': Σέντρα του Τοροσίδη ο Μήτρογλου πιο ψηλά από τους αμυντικούς όμως η κεφαλιά του καταλήγει στα χέρια του Ιμπραχίμ

36': Ο Μήτρογλου... χορεύει τρεις αντιπάλους, αλλά αντί να δώσει στον Μάνταλο που έβγαινε μόνος του, κάνει πολύ κακό σουτ.

35': Ο Ζέκα, κορυφαίος και πάλι, διώχνει τη μπάλα πριν ο Κουμις γίνει επικίνδυνος

32' ΓΚΟΛ: Ο Ζέκα έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Τοροσίδης πετάχτηκε μπροστά από τους αμυντικούς και με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που τόσο πολύ αναζητούσαμε!



28': Εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλο, έστω κι ανορθόδοξα ο Ιμπραχίμ μπλόκαρε

25': Ψάχνει να βρει ρυθμό η Εθνική, αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής...

22': Ο Χριστοδουλόπουλος κλέβει τη μπάλα, αλλά κάνει βιαστική πάσα προς τον Μήτρογλου που είχε κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

21': Ο Φορτούνης βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Ιμπραχίμ

18': Ο Μπαρντόν σουτάρει από τα 30 μέτρα εντελώς άστοχα...

17': Κόρνερ κερδίζει από... στραβοκλωτσιά ο Σταφυλλίδης, αλλά περνά κι αυτό ανεκμετάλλευτο.

Το Βέλγιο προηγείται με 1-0 από το 12' (το γκολ ο Αζάρ) της Κύπρου, ενώ Εσθονία-Βοσνία είναι στο 0-0.

15': Φορτούνης, Ταχατσίδης, Χριστοδουλόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος έκανε το γύρισμα, αλλά η κεφαλιά του Σταφυλλίδη πέρασε μισό μέτρο πάνω από το δοκάρι. Αυτή είναι η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα.

Με έντεκα παίκτες στα 10 μέτρα έξω από την περιοχή του Γιβραλτάρ δεν είναι και το πιο εύκολο να βρεθεί διάδρομος προς την αντίπαλη εστία και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και κάποια ατομική προσπάθεια που θα... αδειάσει λίγο χώρο.

10': Το εκτελεί ο Φορτούνης, ο Τοροσίδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.

10': Πρώτο κόρνερ για την Εθνική από την προσπάθεια του Ζέκα.

8': Φάουλ για το Γιβραλτάρ και πρώτη φορά το σκηνικό μεταφέρεται στην ελληνική περιοχή. Μπλοκάρει ο Καρνέζης την εκτέλεση του Γούκερ

7': Πάλι ο Ταχτσίδης προσπαθεί να βρει τον Μήτρογλου, αλλά η πάσα του είναι πολύ δυνατή

Στο μισό γήπεδο παίζει η Εθνική το Γιβραλτάρ, αλλά χωρίς φάση για γκολ μέχρι στιγμής

6': Επικίνδυνη σέντρα του Σταφυλλίδη διώχνει ο Τσιπολίνα προ του Μήτρογλου

4': Κλέβει ο Ταχτσίδης έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά κάνει δυνατή πάσα προς τον Μήτρογλου

2': Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ιμπραχίμ

1': Πίεση από πολύ ψηλά από τους Έλληνες διεθνείς

1': Σέντρα στον αγώνα

21:43: Ολοκληρώθηκε η ανάκρουση των Εθνικών ύμνων.

21:40: Οι δύο ομάδες εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο

21:38: Μήτρογλου, Τοροσίδης και Σταφυλλίδης οι τρεις Έλληνες που είναι στο όριο των καρτών κι αν δεχθούν σήμερα χάνουν τον πρώτο αγώνα μπαράζ που θα γίνει τον Νοέμβριο.

21:35: Περίπου 8.000 οι φίλαθλοι που έχουν έρθει σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης. Η μικρότερη προσέλευση στους αγώνες του ομίλου

21:30: Η Εθνική χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πάρει τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.



Οι ενδεκάδες
Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σταφυλλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου. 
Γιβραλτάρ: Ιμπραχίμ, Μπαρνέτ, Πονς, Τσιπολίνα, Γκαρσία, Λόπεζ Ολιβέρο, Μπάρντον, Γουόκερ, Ερνάντεζ, Κουμίς.

Στα άλλα δύο ματς η Βοσνία (που ελπίζει σε δική μας γκέλα) αγωνίζεται στην Εσθονία, ενώ το Βέλγιο υποδέχεται την Κύπρο.

Αναλυτικά η βαθμολογία:
1.Βέλγιο 25
2.Ελλάδα 16
3.Βοσνία-Ερζεγοβίνη 14
4.Εσθονία 11
5.Κύπρος 10
6.Γιβραλτάρ 0


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης