Τσαπεκοένσε: Η «σταχτοπούτα» της Βραζιλίας με το τραγικό τέλος στην Κολομβία

Τσαπεκοένσε: Η «σταχτοπούτα» της Βραζιλίας με το τραγικό τέλος στην Κολομβία

Από το 2010 σημείωνε μόνο ανόδους σπάζοντας το κατεστημένο στη χώρα του καφέ - Ετοιμαζόταν για τη μεγαλύτερη επιτυχία της σύντομης ιστορίας της, την κατάκτηση του Europa League της Λατινικής Αμερικής

Τσαπεκοένσε: Η «σταχτοπούτα» της Βραζιλίας με το τραγικό τέλος στην Κολομβία
Η Τσαπεκοένσε, η ομάδα που επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία από τους ειδικούς περί του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής θεωρείται ως η απόλυτη ιστορία της «σταχτοπούτας».

Με ιστορία 43 ετών καθώς ιδρύθηκε το 1973 από την ένωση της Ατλέτικο Τσαπεκοένσε και της Ιντεπεντιέντε, η Τσαπεκοένεσε, η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος Βραζιλίας, έφτασε φέτος να διεκδικεί το Copa Sudamericana που θεωρείτα κάτι ισάξιο με το Europa League για τις χώρες απο πρωταθλήματα χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Κλείσιμο


Τα τελευταία έξι χρόνια η Τσαπεκοένσε κατάφερε, ξεκινώντας από το τοπικό πρωτάθλημα της επαρχίας της Σάντα Καταρίνα, να πετύχει διαδοχικές ανόδους από την τρίτη, στη δεύτερη και μετά στην πρώτη κατηγορία Βραζιλίας.

Το 2015 η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο Copa Sudamericana και φέτος κατάφερε να βγάλει από τη μέση ιστορικές ομάδες όπως η Ιντεπεντιέντε από την Αργεντινή και την πρωταθλήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες Σαν Λορέντζο.

O Κάιο Ζούνιορ



Οι υπεύθυνοι της ομάδας υποστήριζαν ότι το μυστικό τους ήταν η καλή διαχείριση και το στρατηγικό όραμα προσπαθώντας να μην κάνουν «άλματα». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 50% των παιχτών της έχουν εξασφαλισμένο συμβόλαιο και για το 2017 ενώ καίρια αποδείχθηκε η επιλογή του Κάιο Ζούνιορ για τη θέση του προπονητή.



Το τελευταίο βήμα για την καταξίωση της Τσαπεκοένσε θα ήταν ο διπλός τελικός του Copa Sudamericana με αντίπαλο την Ατλέτικο από την Κολομβία στις 30 Νοεμβρίου στο Μεντεγίν και στις 7 Δεκεμβρίου στην Κουρίτιμπα - και όχι στην «πατρίδα» της ομάδας, την πόλη Τσαπέκο - προκειμένου να είχε τη στήριξη 40.000 οπαδών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης